Share
Tweet
Share
Send to friend

Tajnice najveseliji zaposlenici

Više od polovice tajnica svakodnevno se nasmije na radnom mjestu, dok to isto učini samo 0,4 posto taksista

Tajnice su najveseliji zaposlenici, a vozači taksija su najmrzovoljniji, pokazala je britanska studija u kojoj je sudjelovalo četiri tisuće ispitanika različitih zanimanja.

Više od polovice tajnica (53,5 posto) svakodnevno se nasmije na radnom mjestu, a njih 25,8 posto je priznalo da se često nasmiju i na račun svog nadređenog. Istovremeno, osam posto tajnica spontano se nasmije barem tri puta dnevno.

S druge strane, tek je 0,4 posto taksista istaknulo da na svom poslu pronalaze razloge za zabavu. Očito da komentari mušterija, prometni znakovi i gužve te nemala cijena benzina, mogu uveseljavati tek rijetke.

Više smijeha, manje bolovanja
Na svom radnom mjestu u većoj su mjeri veselije osobe u braku (47,9 posto), vlasnici dućana (45,3 posto) te učitelji (42,5 posto), dok se među najvećim mrzovoljcima nalaze fitness treneri i pogrebnici. Zanimljivo je pak da su se među mrzovoljnijima našli i mnogi koji su inače plaćeni da zabavljaju ljude. Tako samo 2,1 posto glumaca, komičara, pjevača i plesača svakodnevno na radnom mjestu pronalazi razloga za smijeh.

Autori istraživanja su naglasili da količina smijeha na radnom mjestu izravno utječe na zdravlje, pa tako osobe u braku i tajnice u prosjeku godišnje provedu samo 2,1, odnosno 2,8 dana na bolovanju, dok pogrebnici na bolovanja potroške prosječno 4,6 dana godišnje. (V. K.)

Izvor:
Daily Mail

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.