Share
Tweet
Share
Send to friend

Pasivna agresija na radnom mjestu

Ovakva igra se ni u sportu – ne dopušta!

Nedavno smo kolegica i ja završile niz radionica, a jedna je bila na temu asertivnosti. Sudionicima, ambicioznim, mladim ljudima, nije uopće bilo teško prepoznati i usvojiti asertivnost u ponašanju, opisati značajke pasivnosti i agresije, no ono što je bilo upitno jest kako prepoznati i ponašati se prema ljudima koji su pasivno-agresivni?! Jer, ima ih i na radnom mjestu, zar ne?

Prepoznavanje pasivnog napada i igre jasno je definirano i prepoznatljivo u sportu, na primjer, u nogometu ili rukometu. I zadaća sudca jest da ga prepozna i kazni.

Bilo kakvo namjerno odugovlačenje, ne pokazivanje namjere da se lopta dovede do gola od strane jedne momčadi u rukometu može rezultirati oduzimanjem lopte. Dodatni efekt je svakako i bijes navijača i igrača prema kojima je ovakva igra bila usmjerena. U nogometu je prepoznatljiv i kažnjiv pasivni prekršaj, kada jedan igrač ne sudjeluje aktivno u igri, ali svojim držanjem tijela pasivno blokira napad protivnika.

Kako to izgleda onda unutar tvrtke – na radnom mjestu? A kako se postaviti? Jer, uz postojanje pasivno agresivnih kolega, možemo reći da postoje i takve tvrtke...

Autori knjige "Results", G. L. Nielsen i B. A. Pasternack govore i o pasivno-agresivnim organizacijama, tvrtkama koje se mogu opisati na sljedeći način:

1. Nejasna vertikala autoriteta. Nije jasno tko točno donosi kakve odluke, što može dovesti do toga da se u nekim situacijama uopće ne odlučuje, nagađa se kakve bi odluke mogle biti ili se događa uplitanje u odlučivanje s viših razina upravljanja.

2. Nejasno definirani glavni ciljevi poslovanja. Poduzimaju se akcije koje nisu usklađene s glavnim već sekundarnim ciljevima poslovanja, ili nisu u skladu s nekim drugim ciljevima nekog drugog organizacijskog dijela tvrtke, što može rezultirati neredom i pružiti ljudima mogućnost da odugovlače s radom, otežu s donošenjem odluka ili jednostavno pronalaze isprike za neučinjeno.

3. Dogovor forme radi. Ljudi unutar tvrtke potiho komentiraju promjene, no nadaju se da će sve "prohujati s vihorom" i uopće ne ulažu niti svoje vrijeme niti energiju da bi se promjene pa i dogodile. Svi su suglasni, ništa se ne mijenja...

Pogledajmo sada kako pasivno agresivno ponašanje možete prepoznati na radnom mjestu:

  • Ne dijeljenje informacija. Informacija je moć. Radite li na nekom projektu s ovakvom osobom, budite sigurni da Vam važne informacije neće biti proslijeđene već ćete ih, uz vrlo nevoljko sudjelovanje, morati "čupati". Ponekad može prijeći i u otvoreni otpor. Kada, na primjer, morate dovršiti važan projekt i važno Vam je sudjelovanje cijelog tima, pasivno agresivna osoba može jednostavno ne doći, javiti da je bolesna, i na takav način blokirati sve.
  • Odgađanje, nedovršavanje poslova, "zaborav", "gubljenje" ili navodni neprimitak dokumenata, u bilo kojem obliku.
  • "Prebacivanje" krivnje uvijek na druge osobe, pronalaženje raznoraznih isprika ili objašnjenja, uz navođenje da su "moje namjere dobre".
  • Sarkazam u govoru. Poznat vam je pojam "zabijanja noževa u leđa"? E, to je baš pasivno agresivno! Uostalom, kao i tračanje i širenje neistina...

    Sada ste već možda pomislili da je jednostavno lakše nositi se s osobama koje su "samo" pasivne ili "samo" agresivne!

    Priznajem, nije jednostavno. Možda je i najteže (upravo zato što Vas baš pasivno agresivni mogu doslovno izbezumiti). No, kao prvo – nikada se, ali baš nikada – ne dajte isprovocirati. Upravo Vam asertivnost, sposobnost da jasno i glasno progovorite, zadržavajući svoj stav, ali ne ugrožavajući ničiji, pruža mogućnosti da se nosite s ovakvim osobama.

    Kako, onda? Evo par savjeta:

  • Uvijek zadržite smirenost. Pomaže glasno i jasno definiranje načina obraćanja: ako Vam je namijenjena sarkastična izjava, recite, pred svima: "Ovo je bilo vrlo sarkastično. Zar to stvarno mislite? " Nije Vam cilj mijenjati tu osobu, već zaštiti sebe i svoj rad.
  • Radite li na zajedničkom projektu, poduzmite sve što možete da imate uvid u sve važne dokumente i dobijete ulazne informacije iz prve ruke. Provjeravajte je li Vam Vaš pasivno-agresivni/a kolega/ica proslijedio/la cjelovite informacije.
  • Budete li dovedeni u situaciju višekratnih diskusija, opravdavanja, izlika ili prebacivanja krivnje, nastojte razgovarati pred svjedocima. Pasivno agresivna osoba teže će negirati događaj ako niste samo Vi prisutni.
  • Kada je potrebno, pobrinite se da dostavite najvažnije informacije u pisanom obliku, tako da Vam kolega/ica ne može reći: "Poslano mi je e-mailom? Joj, pa ja to nikad nisam dobio/la."
  • Ne zaboravite da "tračanje" više govori o osobi koja to radi, nego o onoj o kojoj je riječ...

    Iako se može reći da su pasivno agresivne osobe vješti manipulatori, dobri u uvjeravanju drugih da su sve eventualne pogreške u radu nastale zbog Vaše pogrešne percepcije događaja, nikako ne njih samih, nemojte zaboraviti da je takvo ponašanje vrlo osmišljeno i unaprijed pripremljeno.

    Vjerojatno Vi niste jedina osoba kojoj se to događa unutar tvrtke ili odjela. Takvo ponašanje se može vrlo lako prepoznati zbog konstantnih elemenata u ponašanju i radu, i nije slučajno: potrebno je uložiti jako puno napora kako biste na ovakav način izbezumili svoje suradnike, zar ne?

    No, ponovit ću: nije bit u tome da nastojite svoju kolegicu ili svog kolegu promijeniti. Poanta je u tome da Vi ne gubite svoje dragocijeno vrijeme i energiju. Samo prepoznavanje ovakvog načina ponašanja i načina na koje se možete odgovarajuće postaviti, može Vam pružiti potrebnu smirenost kako biste mogli riješiti pitanje i ovakve, pasivne agresije na radnom mjestu.

  • U sljedećem članku pročitajte odgovore poslovnih trenerica na vaša pitanja!

    We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.