Share
Tweet
Share
Send to friend

Britanci teško do posla zbog gramatičkih pogrešaka

Kandidat u svom životopisu naveo da ga interesira kuhanje pasa

Čak 94 posto posloprimaca u Velikoj Britaniji, vjerojatno ne uspijeva dobiti posao zbog gramatičkih pogrešaka i krivog načina interpretacije podataka u životopisu, zaključak je istraživanja koje je provela tvrtka za profesionalnu orijentaciju Personal Career Management (PCM).

Autori navode da svi pokušaji kandidata da impresioniraju potencijalnog poslodavca padaju u vodu kada, zbog gramatičke pogreške ili stila pisanja, podaci iz njihova životopisa poprime sasvim drugo značenje, kao kada je jedan kandidat napisao: "Bio sam odgovoran za nezadovoljne kupce." Naime, iz ovoga proizlazi da je ta osoba direktno uzrokovala nezadovoljstvo kupaca.

Bizarni interesi
Među brojnim analiziranim životopisima, svakako se izdvaja onaj u kojem je kandidat zaboravio napisati samo jedno slovo i njegovo je zanimanje dobilo posve drugo značenje. Iako je htio napisati da je bio "public relations officer" (stručnjak za odnose s javnošću), zabunom je napisao da je radio kao "pubic relations officer" (stručnjak za stidne dlačice).

Također, izostavljanje zareza, jednog je kandidata vjerojatno stajalo potencijalnog radnog mjesta, budući da je napisao: "Zanima me kuhanje pasa…" (My interests include cooking dogs and...).

Od ukupno 450 analiziranih molbi i životopisa, autori su zaključili da je samo njih šest posto potpuno ispravno, dok su u čak 81 posto njih pronašli razne gramatičke ili stilske pogreške, a gotovo 50 posto ih je bilo općenito loše napisano. (V. K.)

Izvor:
Daily Telegraph

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.