Share
Tweet
Share
Send to friend

Eddie – najveseliji Googler

Dane provodi u svom Google jastuku, sudjeluje na sastancima i najbolji je doktor za stres

Svaki pas ima svoj dan. Međutim, pas jedne zaposlenice u Google-u ima svoj – radni dan.

Eddie, mješanac terijera i hrta, ravnopravan je svim zaposlenicima u sjedištu Google-a u Londonu, tako da čak prisustvuje i sastancima tima, glumi u promotivnim spotovima kompanije, a upoznao je i Davida Hasselhoffa kad je ovaj posjetio Google.

Eddiejeva vlasnica Jane Preston, ističe da pas s njom dolazi na posao već šest i pol godina, koliko radi u Google-u. Ona i ostali suradnici naglašavaju da Eddie daje posebnu energiju radnom mjestu, posebice kada se netko od suradnika nalazi pod stresom ili je iscrpljen. U tom trenutku igra s psom pomaže zaposlenicima da se opuste, zaigraju te barem na trenutak zaborave na sve probleme.

Međutim, nisu psi jedini koji razbijaju sumornu atmosferu na poslu. Brojna stručna istraživanja pokazuju da bilo koja životinja na radnom mjestu reducira stres i napetost, brzinu otkucaja srca te snižava tlak. Naravno, ako su kućni ljubimci koje zaposlenici dovode na posao dobro odgojeni i ne izazivaju nered, i nadređeni će uočiti pozitivne pomake među zaposlenicima.

U tom slučaju, nikome neće biti teško preuzeti i brigu o ljubimcu, kada vlasnika nema ili je zatrpan brojnim obavezama. Potvrđuje to i Jane Preston koja ističe da Eddieju nikada ne nedostaje šetnje i svježeg zraka. "Ako suradnici primijete da sam usred posla, uvijek se sami ponude da izvedu Eddieja u šetnju". (V. K.)

Izvor:
The Daily Mirror

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.