Share
Tweet
Share
Send to friend

BMW, Dove i Nespresso dobitnici zlatnih Effie nagrada

Prvi dobitnici Effie nagrada u Hrvatskoj biti će poznati 2. listopada ove godine

Dva tjedna prije dodjele prvih Effie nagrada u Hrvatskoj, u Bruxellesu su dodijeljene Euro Effie nagrade za najbolje europske oglašivačke kampanje. Zlatne Effie-e osvojile su kampanje za BMW, Dove i Nespresso.

U konkurenciji za osvajanje zlatnih, srebrnih i brončanih Effie statua bilo je 38 kampanja iz 9 europskih zemalja, a nagrade su dodijeljene u 8 kategorija, među kojima su automobilska industrija, novi proizvodi i usluge, dugoročna učinkovitost te zdravstvo i farmaceutika.

Inače, Euro Effie se dodjeljuje od 1996. godine, a nagrađuje i promovira oglašivačke kampanje za koje je moguće dokazati učinkovitost u barem dvije europske države.

Za razliku od drugih nagrada u struci, koje prvenstveno nagrađuju kreativnost marketinških agencija, Effie nagrade dodjeljuju se za ideje koje djeluju, odnosno ideje koje postižu stvarne rezultate zahvaljujući promišljenim strategijama uz pomoć kojih su realizirane.

Po jednakim kriterijima vrednovat će se i kampanje pristigle na hrvatski natječaj, a dodjela prvih hrvatskih Effie nagrada će se, u organizaciji HURA-a i Best marketinga, održati 2. listopada u sklopu 4. Effie konferencije.

Više informacija o Effie natjecanju u Hrvatskoj pronađite www.croatiaeffie.com. (V. K.)

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.