Share
Tweet
Share
Send to friend

Golotinjom spašavaju radna mjesta

Slikajući se za kalendar, radnici skupljaju novce za putovanje na prosvjed

Radnici francuske tvornice Chaffoteaux et Maury odlučili su sačuvati svoja radna mjesta na potpuno neobičan način – pozirati goli za kalendar. Njih 13 će, kako bi spasili 207 radnih mjesta od zatvaranja, na kalendaru biti "odjeveno" samo u zaštitne kacige i maske.

Prodajom kalendara radnici naravno neće moći spasiti ovu tvornicu za proizvodnju kotlova i bojlera, već će zarađeni novac iskoristiti za putovanje u Italiju kako bi prosvjedovali ispred sjedišta kompanije, u čijem je vlasništvu i njihova tvornica.

Njihovu ideju podržala je i jedna od najjačih francuskih sindikalnih središnjica CGT, ističući kako je ova radnička akcija dokaz da se radna mjesta mogu, barem pokušati, spasiti i nekonvencionalnim metodama. Također je pokazatelj da su radnici radi sigurnosti svojih radnih mjesta spremni na sve.

Radnici ističu da ni u kojem slučaju ne planiraju nanijeti štetu poslodavcu ili svojoj tvornici, već samo žele pokazati svoj protest, a ako vlasnici odluče ne otpuštati radnike, goli prosvjednici vjeruju da će ova kampanja koristiti poslovanju njihove tvornice. (V. K.)

Izvor:
khurak.net

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.