Share
Tweet
Share
Send to friend

Indijcima stres na poslu dobar za zdravlje

Unatoč iscrpljenosti, zadnje na što pomišljaju je kratak odmor ili promjena posla

Više od 60 posto Indijaca smatra da je stres na poslu dobar za zdravlje, jer je postao dio svakodnevnog života, pokazalo je istraživanje provedeno u najvećim indijskim gradovima.

Autori objašnjavaju da je razlog ovakvom uvjerenju, svakodnevna izloženost stresu u pojedinim zanimanjima, zbog čega se on počinje smatrati uobičajenom pojavom. Tako čak 65 posto zaposlenika u prodaji, marketingu i na raznim operativnim funkcijama smatra da stres ne šteti zdravlju.

Rezultati istraživanja sugeriraju da se nezadovoljstvo na radnom mjestu ne pojavljuje zbog stresa, već je rezultat količine posla koju zaposlenik mora obaviti i neodgovornosti suradnika, objašnjavaju autori.

Zaposlenicima omraženo "odnošenje posla kući", Indijcima također ne smeta. Više od dvije trećine ih je priznalo da im nije stresno višak posla ponijeti kući i raditi nakon radnog vremena.

Ipak, ovakvi rezultati ne znače da su Indijci otporni na stres. Glavni im je, ističu, spoznati koje su njihove krajnje granice izdržljivosti, a zatim mogu donijeti i neka konkretna rješenja kako bi se riješili napetosti. Zadnje na što pomišljaju je odmor od nekoliko dana ili promjena posla. Čak i ako je njih 27 posto priznalo da su zbog izloženosti stresu, udarili nekog od suradnika ili se potukli na poslu. (V. K.)

Izvor:
zeenews.com

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.