Share
Tweet
Share
Send to friend

Jeste li spremni postati novi James Bond?

Britanska tajna služba objavila test inteligencije i snalažljivosti za potencijalne agente

Volite brze automobile i glamur, s pištoljem ste gotovo srasli, a u društvu suprotnog spola osjećate se kao riba u vodi? Možda ste upravo vi "materijal" za posao tajnog agenta, što imate priliku i sami provjeriti.

Zapamtiti lažni identitet
Britanska tajna obavještajna služba (Secret Intelligence Service), čuveni MI6 čiji je zaposlenik i najpoznatiji tajni agent James Bond, objavila je na svojim internetskim stranicama jedan od testova inteligencije i snalažljivosti koji postavljaju pred svoje potencijalne agente, piše Bernard Karakaš u Večernjem listu.

Cilj je u samo dvije minute zapamtiti lažni identitet i nekoliko detalja o izmišljenoj ulozi dok se nalazite na zadatku u stranoj zemlji, a potom pri ispitivanju uvjerljivo odgovoriti na seriju pitanja bez prevelikog razmišljanja. Želite li provjeriti jeste li spremni postati novi James Bond posjetite internetsku stranicu www.sis.gov.uk na kojoj se nalazi test.

Prilika za međunarodnu karijeru
Britanski obavještajci htjeli su pokazati što se očekuje od njihovih agenata i tehničkog osoblja, a ujedno su željeli i potaknuti zanimanje mladih "nada" za rad u toj dinamičnoj i uzbudljivoj službi. Na dijelu njihove internetske stranice posvećene karijeri u tajnoj službi nalazi se niz ponuda za zaposlenje ljudima dobra pamćenja i visoke inteligencije, ekspertima u raznim područjima znanosti te poznavaocima stranih jezika.

"Pored sjedišta službe koje se nalazi u Vauxhallu, članovi agencije razasuti su diljem globusa pa zaposlenicima pružamo priliku za razvoj karijere, i u Britaniji i u ostalim zemljama u svijetu. Sve ovisi o poslu i ulozi koju obavljaju", stoji na internetskoj stranici tajne službe.

Nikome ni zuc!
Posjetiocima portala MI6 na raspolaganju je čak i virtualni obilazak sjedišta tajne službe tijekom kojeg ih elektronički vodič upoznaje s okruženjem u kojem će raditi ukoliko budu primljeni u društvo odabranih, a za sva pitanja mogu se obratiti i računalnom administratoru stranice. A najvjerojatnije kako bi opravdali epitet "tajne" službe, kandidatima se savjetuje da o svojoj prijavi i planovima za budućnost ne pričaju nikom, osim roditeljima ili supruzi. (T. B.)

Izvor:
Večernji list

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.