Share
Tweet
Share
Send to friend

Human Resource Management Arena 2009.: Kreativna motivacija

U Zagrebu se 20. i 21. listopada održava Human Resource Management Arena 2009., vodeća konferencija o upravljanju ljudskim resursima u regiji

Uvijek aktualna i nezaobilazna tema, a posebno u ovoj godini globalnih ekonomskih promjena, za sve pa tako i za stručnjake u području upravljanja ljudskim resursima jest, upravljanje promjenama.

Promjene su neizbježne i vječne pa pitanje koje si svakodnevno možemo i, vjerojatno trebamo, postaviti jest: Želimo li promjenama upravljati ili ih samo preživjeti?

Izazov za postojeća mišljenja
Od HR funkcije se očekuje sve više, a posebno u godinama kao što je 2009.: kompetentno sudjelovanje u donošenju ključnih poslovnih odluka, doprinos u upravljanju promjenama te postizanje jasnih poslovnih ciljeva uz razumijevanje cjelokupnog poslovanja organizacije.

Stoga će nas stručnjaci iz različitih područja na Konferenciji, a nadamo se i nakon nje, svojim predavanjima potaknuti na razmišljanje, diskusiju, a time i preispitivanje dosadašnjeg načina funkcioniranja i uloge HR-a. Također, ponudit će nam alate i informacije koje će mnogima dati novu perspektivu, a time i olakšati reagiranje na novonastale okolnosti.

Između ostalog, niz eminentnih govornika izazvat će postojeća razmišljanja o ulozi lidera u organizaciji, kao i o ulozi HR menadžera u ovim turbulentnim vremenima. To je posebno značajno, budući da nas uloge u koje ulazimo na radnom mjestu često znaju ponijeti – nekada na korist šire okoline, a nekada na vlastitu štetu.

Steve Bohlke, koji će i otvoriti konferenciju predavanjem glavne teme konferencije, Jozsef Poor i mnogi drugi uključit će se u raspravu na temu kako se snalazimo među maskama i ulogama koje nas čekaju na poslu. Preciznije, koje uloge i pristup od nas zahtijevaju različiti menadžerski timovi u kojima se tijekom radnog vijeka krećemo te, koliko možemo prepoznati pravi trenutak da, s jedne strane, kao voditelj HR funkcije preuzmemo lidersku ulogu, a s druge strane, ulogu facilitatora procesa i osobe koja iz sjene usmjerava potencijal radne skupine.

Kako očuvati ugled kompanije?
Atraktivan ovogodišnji program HR Management Arene obuhvaća i (nekad) opasne staze odnosa s internim i vanjskim javnostima naših organizacija. Drugi tematski blok "Upravljanje ugledom kompanije u vrijeme nepopularnih mjera i promjena", otvorit će ugledni hrvatski PR stručnjak Krešimir Macan, specijaliziran za krizno komuniciranje, strateško komuniciranje u politici i nove medije, te vlasnik jedne od prvih hrvatskih agencija specijaliziranih za odnose s javnošću "Manjgura".

Sudionicima će se obratiti niz govornika, a među ostalima i Slavko Vidović, Maja Crnjak, Mirjana Kačavenda, Dijana Klekar, Manuela Mudrinić, Hrvoje Makvić, Nenad Filipović, Ratko Bošković, Vladimir Takšić te Marina Čulić Fischer čija će predavanja pokriti sljedeće četiri vruće tematske cjeline:

1. HR I LEADERSHIP: PREŽIVLJAVANJE PROMJENA ILI UPRAVLJANJE PROMJENAMA?

2. UPRAVLJANJE UGLEDOM KOMPANIJE U VRIJEME NEPOPULARNIH MJERA I PROMJENA

3. TALENT MANAGEMENT: KAKO ODRŽATI ZDRAV VRT U SUROVIM UVJETIMA?

4. NAGRAĐIVANJE KAO MOTIVACIJA I KAO UŠTEDA: KREATIVNOST NA DJELU

Također, sudionici će moći poslušati i slijedeće teme: Osobni kredibilitet kao HR Faktor X: Kako maksimizirati svoj utjecaj, Change management: Leadership i komunikacija, Svjesnost ranga i utjecaj vodstva, Kako komunicirati s novinarima?, LGBTIQ u organizacijama, Mentori za uspješno premošćivanje generacijskog jaza: uloge emocionalne inteligencije, Nagrađivanje kao komunikacija i mnoge druge. Inače, program konferencije možete pogledati ovdje.

Kome je HRMA namijenjena?
Od svog prvog održavanja 2002. godine, Human Resource Management Arena se već pozicionirala kao vodeća konferencija o upravljanju ljudskim resursima u regiji, koja pruža uvid u aktualna događanja unutar zajednice stručnjaka za ljudske resurse te omogućuje razmjenu znanja među kolegama.

Konferencije je namijenjena predsjednicima i članovima uprava, direktorima ljudskih resursa, stručnjacima zaduženim za spajanja i preuzimanja te strategiju i razvoj, rukovodiocima na svim razinama, ali i svim savjetničkim tvrtkama koje se bave ljudskim resursima. Ovogodišnja HRMA se, u organizaciji Infoarene, a pod stručnim pokroviteljstvom tvrtke SELECTIO, sponzorstvom portala MojPosao i medijskim pokroviteljstvom Business.hr-a, održava 20. i 21. listopada u Zagrebu.
Više informacija o konferenciji i atraktivnom programu pogledajte na stranicama HR Management Arene, a za sva ostala pitanja kontaktirajte nas na broj telefona 01 606 54 19 te na e-mail: tanja.prekodravac@selectio.hr

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.