Share
Tweet
Share
Send to friend

Najveća mjesečna plaća lani 610.055 kuna

Porezna uprava do sada je obradila 90 posto prijava građana i otkrila rekordera po godišnjoj zaradi

Najveća godišnja plaća u Hrvatskoj prošle je godine iznosila više od 7,32 milijuna kuna, a isplaćena je u Zagrebu i to od nesamostalnog rada. Pokazali su to podaci Porezne uprave koja je do sada obradila 90 posto, od 1,1 milijuna poreznih prijava na dohodak za 2008. godinu.

Među 20 najvećih plaća u Hrvatskoj, koje se kreću u rasponu od 3,3 pa do 7,3 milijuna kuna, čak 16 ih je s područja Zagreba, a sadašnji rekorder je, prema podacima Porezne uprave, mjesečno zarađivao 610.055 kuna, piše Adriano Milovan u Jutarnjem listu.

Na drugom i trećem mjestu top-plaća također se nalaze Zagrepčani, prvi s godišnjom zaradom manjom od 6 milijuna kuna, a drugi sa nešto manje od 5,3 milijuna kuna. I četvrto mjesto zauzima porezni obveznik s područja Zagreba (oko 5,1 milijun kuna), dok se na petom nalazi porezni obveznik s područja Splita, koji je lani zaradio više od 4,8 milijuna kuna.

Za usporedbu, prosječna je mjesečna neto plaća u Hrvatskoj prošle godine, prema podacima Državnog zavoda za statistiku, iznosila 5.178 kuna. (V. K.)

Izvor: Jutarnji list

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.