Share
Tweet
Share
Send to friend

Litavcima i Brazilcima čak 40 slobodnih dana godišnje

Najkraći godišnji imaju Kinezi i Kanađani, a Japanci i Indijci imaju najviše praznika

Poznato je da radnici u Europi imaju više slobodnih dana od onih u Sjedinjenim Američkim Državama i Aziji. Međutim, radnici u Litvi su apsolutni rekorderi – s godišnjim odmorima (28 dana) te nacionalnim praznicima i blagdanima (13) sakupe ukupno osam tjedana slobodnog.

Jednaku "povlasticu" uživaju i radnici u Brazilu koji također imaju 41 dan slobodno, ali više dana godišnjeg (30) i manje državnih praznika (11), pokazuje studija konzultantske tvrtke Mercer.

Na drugom mjestu nalaze se Francuzi, Finci i Rusi, gdje radnici godišnje imaju 40 slobodnih dana, a na trećem Maltežani i Austrijanci sa 38 slobodnih dana godišnje. Radnici u Grčkoj godišnje imaju 37 slobodnih dana, dok Šveđani, Španjolci i Britanci imaju 36 slobodnih dana. Toliko imaju i Japanci koji uz prosječnih 20 dana godišnjeg imaju i 16 nacionalnih praznika. Inače, toliko praznika imaju i Indijci, što je najviše na svijetu.

Hrvatska između 4. i 5. mjesta
Na šestom mjestu se nalaze Portugalci koji uz prosječnih 22 dana godišnjeg, odmaraju još i na 13 nacionalnih praznika (35 dana). Talijanski radnici u prosjeku imaju 31 dan slobodno, a Nijemci, Rumunji i Belgijanci 30 dana. Najmanje slobodnih dana u Europi pak, imaju Irci i Nizozemci – 29, odnosno 28.

S druge strane, radnici u SAD-u mogu se "pohvaliti" sa ukupno 25 slobodnih dana godišnje, kao i oni u Singapuru, dok Kinezi imaju samo 21 dan slobodnog, a Kanađani tek 19. Kada se oduzmu nacionalni praznici, radnici u Kini i Kanadi imaju prosječno samo 10 dana godišnjeg odmora, što je najniže od svih promatranih zemalja.

Hrvatski radnici bi se sa svojih, u prosjeku 23,5 dana godišnjeg odmora i 13 nacionalnih praznika i blagdana, smjestili između 4. i 5. mjesta, tj. između Grka s jedne, te Šveđana, Španjolaca i Britanaca s druge strane. (V. K.)

Izvor: Mercer

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.