Share
Tweet
Share
Send to friend

26. listopad 2009. - najneproduktivniji dan u godini

Zbog početka zimskog računanja vremena dan će trajati kraće, zbog čega će mnogi biti bezvoljni

Produktivnost zaposlenika ovog će tjedna pasti za 50 posto, jer će se deprimirani zaposlenici, nakon pomicanja sata, navikavati na zimski dnevni ritam, otkrili su britanski istraživači.

U istraživanju, koje je provedeno nad 2000 zaposlenika, njih čak 52 posto je istaknulo da će se danas (26. listopada) teško moći koncentrirati na posao. Također, 14 posto ih je naglasilo da im je prošle godine, nakon pomicanja sata na zimsko računanje vremena, toliko naporno bilo raditi da su o tome čak razgovarali i sa svojim nadređenim.

Zabrinjavajuće je pak, napominju istraživači, što je 8 posto zaposlenika čak priznalo da su lagali kako su bolesni i ne mogu doći na posao, ne bi li se kući priviknuli na kraće i tmurnije dane.

Stručnjaci upozoravaju da je "zimski blues" potrebno shvatiti vrlo ozbiljno jer pad koncentracije i motivacije te povećanja umora i depresije u poslovnom okruženju mogu uzrokovati neviđene pogreške. (V. K.)

Izvor: Telegraph

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.