Share
Tweet
Share
Send to friend

Testeri kreveta i vodenih tobogana uživaju i zarađuju

U svijetu postoji niz ekskluzivnih zanimanja, koja nude dobru zaradu i brojne pogodnosti

U vrijeme pesimističnih prognoza na tržištu rada, nije se loše prisjetiti kako na svijetu postoje "ekskluzivna zanimanja" u kojima zaposlenici doslovno uživaju, a pritom primaju i redovitu plaću.

Većini je poznata priča o Benu Southallu, koji je osvojio "posao iz snova" postavši čuvar australskog tropskog otoka. Za svog radnog vremena, Ben roni, fotografira koralje i piše blog, a živi u vili s bazenom. I sve to za mjesečnu plaću od gotovo 18 tisuća australskih dolara. Također, poznata je i priča šestogodišnjeg Britanca, Sama Pointona, koji radi kao direktor zabave u Nacionalnom muzeju željeznice u britanskom Yorku. Njegov je posao smišljati zabavne sadržaje koji bi djecu privukli u muzej.

No, osim ovih zanimanja, postoji ih još nekoliko koji svojim vlasnicima zaista omogućuju zaradu i uživanje.

Kontrolor kvalitete u bordelu
Roisin Madigan zarađuje 1000 funti mjesečno, a posao joj je izležavanje. Njezin je posao, naime, spavanje na luksuznim krevetima ekskluzivnih proizvođača, a nakon što se dobro odmori piše blog u kojem analizira udobnost kreveta. Njezine impresije prodavači koriste za prodaju.

Za razliku od nje, Tommy Lynch ne leži, ali ima svakako neobičan posao. Naime, on radi kao tester bazenskih tobogana. Njegov zadatak je ocijeniti visinu tobogana, brzinu, količinu vode, sigurnost te način spuštanja, a do sada je već proputovao cijeli svijet isprobavajući tobogane u luksuznim hotelskim naseljima.

Neobičnim zanimanjem bavi se i Jaime Rascone, koji inače radi kao DJ. Međutim, jednom mjesečno on radi kao kontrolor kvalitete usluga u čileanskom bordelu. Nakon što buduće prostitutke prođu sve razgovore za posao i testiranja, on mora provesti noć sa svih šest finalistica, te preporučiti koja je zadovoljava sve uvjete.

Igrači WoW-a, pozor!
Hardy Wallace je kušač vina za korisnike interneta, točnije korisnika Facebooka i Twittera. On obilazi vinograde u Kaliforniji i ocjenjuje vina, a svi putni troškovi i testiranja su mu plaćeni. Osim toga, dobiva i mjesečnu plaću od 10.000 američkih dolara.

Neobičnim, ali slatkim zanimanjem bavi se i dječak Harry Willsher (12) koji radi kao kušač slatkiša u jednoj tvornici. On procjenjuje okus i miris njihovih slastica, a posao je dobio nakon što je ispitivače na intervjuu zadivio načinom na koji je opisao okus i miris svoje najdraže lizalice.

Ljubitelj ste video igara, a posebice World of Warcrafta? Ako možete zaraditi više od 200 zlatnika u jednom satu i doći do 80. razine u samo dva tjedna, možete se prijaviti za posao iz snova, o kojem sanja većina od 12 milijuna igrača ove video igre – testera WoW-a. Posebno su zainteresirani za kandidate koji ne govore samo engleski jezik, pa ako poznajete još koji strani jezik, vrijeme je da se prijavite. Naravno, posao uključuje i igranje WoW-a barem 4 sata dnevno. (V. K.)

Izvor: oddee.com

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.