Share
Tweet
Share
Send to friend

Nenad Filipović novi član NO Nexe grupe

Glavna skupština dioničkog društva Nexe grupa, opozvala je dosadašnjeg člana Nadzornog odbora Darka Marinca i za novog člana izabrala Nenada Filipovića.

Nenad Filipović je rođen 1954. godine, a diplomirao je na Fakultetu elektrotehnike i računarstva na Sveučilištu u Zagrebu, gdje je stekao i magistarsku diplomu iz informatike. Doktorirao je menadžment na Slobodnom sveučilištu u Amsterdamu, a 1992. je završio "Izvršni program Stanford" u Poslovnoj školi Sveučilišta Stanford. Godinu dana kasnije završio je i "Program za učitelje srednje i istočne Europe" na Sveučilištu Harvard.

Profesionalnu karijeru započeo je kao predavač asistent na katedri za informatiku Sveučilišta u Zagrebu. Tri godine nakon toga počinje raditi u Rade Končar Grupi, gdje je obavljao niz funkcija: šef odjela za istraživanje i razvoj u Diviziji za kontrolne sustave, direktor prodaje informativne tehnologije te viši potpredsjednik zadužen za istraživanje i razvoj i restrukturiranje Grupe.

Od 1991. godine radi kao predavač te projektni i akademski direktor Poslovne škole za menadžment na Bledu, gdje predaje opći menadžment i poslovnu etiku. S poslovnom praksom upoznat je preko svog posla direktora EMBA projekata (u čijem je svojstvu nadgledao više od 200 konzultantskih projekata) i putem savjetodavnih usluga brojnim međunarodnim kompanijama. Također, radio je kao osobni mentor za mnoge izvršne direktore u srednjoj Europi.

Autor je i koautor pet knjiga te više od trideset studija, a aktivan je i u programu razvoja kadrova Poslovne škole. (V. K.)

Izvor: zse.hr

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.