Share
Tweet
Share
Send to friend

Htjeli u invalidsku mirovinu, a pronašli ih u teretani

I ovu je godinu, između ostalog, obilježio nemali broj "čudnih" događaja na radnim mjestima

Nakon što se gotovo 150 zaposlenika u call centru Texas banke razboljelo te požalilo na vrtoglavice i probleme s disanjem, čelnici banke pomislili su da kroz ventilacijski sustav ulaze štetni plinovi. Međutim, nakon što je jedan zaposlenik pošpricao prostor osvježivačem zraka, otkriven je pravi uzročnik obolijevanja i vrtoglavica. Na liječenju je u bolnicama završilo 34 zaposlenika, 12 ih je posjetilo liječnika, a 110 ih je zatražilo pomoć na radnom mjestu.

Iduća čudna priča dogodila se u Škotskoj u jednom hotelu. Steven Reid, 23-godišnji čistač zaposlen u hotelu, poželio je uzeti slobodan dan. Umjesto da zamoli svoje nadređene za slobodni dan, Steven je odlučio radije iscenirati fizički napad. Britvicom za brijanje si je zarezao i iziritirao kožu na licu, a kamenom si je nanio nekoliko modrica po licu i tijelu. Potom je otišao u policijsku postaju kako bi prijavio napad. Nakon što je policija ozbiljno započela s ispitivanjem, Steven im je priznao bi mu mnogo jednostavnije bilo da je nadređene zatražio slobodan dan.

Otkaz za herojstvo
Dvojca vatrogasaca iz Bostona zatražili su prijevremeno umirovljenje zbog invaliditeta, koji su im uzrokovale ozljede zadobivene na radu. Prvi je tvrdio kako je pao u vatrogasnoj centrali i zadobio ozljede koje su mu nanijele trajna oštećenja, zbog kojih više ne može obavljati vatrogasne dužnosti. Drugi je pak, tvrdio da je ozljedu zadobio dok je pomicao teški ormar, pri čemu je također pretrpio trajna oštećenja i stekao uvjete za invalidsku mirovinu. Obojica su optužena pred sudom nakon što su pronađeni u teretani kako vježbaju, a jedan se čak pripremao i za bodybuilding natjecanje.

Jim Nicholson radio je kao bankar u banci u Seattleu, kada se jednog dana pred njim pojavio pljačkaš, predao mu praznu torbu i rekao da je napuni novcem. Jim je pljačkaša tražio da mu pokaže oružje, a ovaj mu je odgovorio da je to "verbalna pljačka". Nakon što je Jim praznu torbu bacio na pod, pljačkaš je počeo bježati, a ovaj je izjurio iz banke i krenuo loviti pljačkaša. Iako je uz pomoć jednog građanina uhvatio pljačkaša i predao ga policiji, herojstvo mu se nije isplatilo. Naime, uručen mu je otkaz jer nije udovoljio zahtjevima pljačkaša čime je potencijalno ugrozio sigurnost ostalih zaposlenika. (V. K.)

Izvor: careerbuilder.com

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.