Share
Tweet
Share
Send to friend

'Posao iz snova' umalo platio životom

Meduza koja je opekla čuvara australskog tropskog otoka otrovnija od bilo koje zmije

Britanac Ben Southal koji je pobijedio na natječaju za "posao iz snova", onom čuvara australskog tropskog otoka, uvjerio se da i "najbolji posao na svijetu" nije nimalo bezazlen.

Nakon što je počeo raditi na otoku umalo ga je pretukao klokan, više puta je skoro stradao od napada morskih pasa, a bezbroj se puta porezao plivajući među oštrim sprudovima, piše Jutarnji list.

No, prije neki dan, svoj je posao u "raju" umalo platio životom. Dok je vozio jet-ski, opekla ga je meduza, i to ne obična, već irukandji meduza – jedna od najopasnijih morskih životinja. Ona ima više otrova od najotrovnije zmije otrovnice, a što je još gore, potpuno je nevidljiva, glava joj je veličine nokta, a krakovi su joj prozirni i duži od jednog metra.

Vezano: Britanac Ben Southall dobio najbolji posao na svijetu

Ben je osjetio nenadanu bol koja se brzo pojačavala do nesnošljivosti. Srce mu je počelo snažno kucati, tako da se jedva dovukao do obale. Na sreću, ubrzo su ga pronašli i odvezli najbližem liječniku, koji mu je spasio život. Prema liječnikovim riječima, da je stigao samo par minuta kasnije ne bi mu bilo spasa jer bi mu organizam otkazao zbog pretrpljenog šoka.

Nakon rijetko viđenog brzog oporavka, Ben se požalio i rekao kako nije baš siguran da je osvojio najbolji posao na svijetu. (V. K.)

Izvor: Jutarnji list

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.