Share
Tweet
Share
Send to friend

18. siječanj – najdepresivniji dan u godini

Kombinacija niskih temperatura, tmurnog vremena i postblagdanske depresije, učinila je svoje

Ako mislite da vam se posao pretvorio u rutinu i radili bi bilo što drugo, samo da ne morate ići na posao – niste jedini. Naime, danas je službeno najdepresivniji dan u godini, a k tome je još i ponedjeljak.

Uobičajeno, i ove se godine diljem svijeta može očekivati rekordan broj izostanaka s posla, iako bi brojke mogle iznenaditi, upozoravaju stručnjaci iz britanske tvrtke Firstcare, koja je provela istraživanje.

Zbog kombinacije niskih temperatura, tmurnog vremena, postblagdanske depresije i činjenice da računi iz blagdanske kupovine uskoro stižu na naplatu, mnoge su osobe depresivne i ne mogu se suočiti s radnim zadacima. Još gore, znatan dio zaposlenika ne može niti otići jedan dan na bolovanje, jer zbog podijeljenih otkaza, ne mogu jednostavno pronaći zamjenu u tvrtki.

"Depresivni ponedjeljak opisuje se kao najdepresivniji dan u godini u kojem se očekuje najveći broj izostanaka s posla", objašnjava Aaron Ross, izvršni direktor tvrtke Firstcare.

"Budući da izostanci s posla koštaju poprilično, poslodavcima savjetujemo da tijekom siječnja pokažu veće razumijevanje za svoje zaposlenike. Ovakva potpora kroz teška razdoblja smanjit će ukupni broj izostanaka s posla", poručio je Ross. (V. K.)

Izvor: Daily Mail

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.