Share
Tweet
Share
Send to friend

Oženjeni muškarci zarađuju više od samaca

Muškarci koji su u braku češće se smatraju potplaćenima, zbog čega više rade

Oženjeni muškarci zarađuju 30 posto više novaca od samaca, i to prvenstveno zato jer rade više, sugeriraju najnovija njemačka istraživanja. Bez obzira na razliku u godinama, obrazovanju ili iskustvu, oženjeni muškarci u prosjeku imaju 7 posto veću plaću od neoženjenih.

Također, zarađuju i 4 posto više od onih muškaraca koji žive sa svojim roditeljima, a stručnjaci objašnjavaju da je taj jaz prisutan jer oženjeni imaju razvijeniju radnu etiku nakon što uđu u brak, piše Večernji list.

"Rezultati pokazuju da oženjeni ulažu mnogo više truda u posao, što rezultira i većim primanjima", objašnjavaju istraživači sa Sveučilišta Bielefeld u Njemačkoj.

Oni su analizirali podatke iz 12.245 intervjua, a u obzir su uzimali i stanje domaćinstva, status na poslu, dnevni broj odrađenih sati, prihode i vrijeme utrošeno na obavljanje kućanskih poslova.

Međutim, rezultati su pokazali i da su oženjeni muškarci manje zadovoljni svojim plaćama, zbog čega se znaju osjećati potplaćenima, za razliku od samaca. (V. K.)

Izvor: Večernji list

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.