Share
Tweet
Share
Send to friend

Barbie lutka u počast majkama koje rade

Kim Clijsters je nakon trudnoće osvojila Gand Slam, a J. K. Rowling pisanjem zaradila bogatstvo

Za 51. rođendan, popularna lutka Barbie predstavila se u novom ruhu – kao majka s uspješnom karijerom. Tom su prilikom predstavljene nove lutke s likovima Kim Clijsters, J. K. Rowling te švedskom princezom Viktorijom, koje su uz majčinstvo, uspješne i u svom poslu.

Nakon niza teniskih uspjeha, 26-godišnja Kim Clijsters je zaslužila Barbie lutku sa svojim likom, prvenstveno zato jer je izvela pravi pothvat. Naime, nakon povlačenja iz tenisa i rođenja kćeri, vratila se na teren i odmah osvojila US Open, te tako postala prva majka koja je osvojila Grand Slam turnir, nakon Evonne Goolagong.

Autorica knjiga o Harryju Potteru, književnica J. K. Rowling, samohrana je majka koja je čak jedno vrijeme živjela i od socijalne pomoći. Zahvaljujući pisanju, Rowling je postala najplaćeniji autor na svijetu, a tijekom 2007. je, prema magazinu Forbes, svake sekunde zarađivala više od deset dolara.

Treća lutka, 33-godišnja švedska prijestolonasljednica Victoria, prva je žena iz kraljevske obitelji koja je kao prvorođena postala nasljednica prijestolja (po proglasu iz 1979.) iako ima i mlađu braću.

Iz tvrtke Mattel ističu da su ovom serijom Barbie lutaka željeli odati počast majkama koje rade, a najavili su i izdavanje posebne serije Barbie Oprah Winfrey i Barbie Angele Merkel. (V. K.)

Izvor: SKY News

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.