Share
Tweet
Share
Send to friend

Kinezi u godini tigra očekuju da će više zarađivati

Tigar zbog svoje snage jamči još snažniji gospodarski oporavak i razvitak

Neka narodna vjerovanja i običaji u Kini su toliko ukorijenjeni da ih ništa nije uspjelo uništiti, a nakon gospodarskih reformi koje su počele potkraj sedamdesetih godina 20. stoljeća, mnoga su vjerovanja postala još raširenija.

Kinezi 14. veljače slave Novu godinu – godinu tigra, a upravo ta životinja nosi mitsku junačku snagu.

Iako je, prema nekim vjerovanjima, godina u njegovu znaku nepovoljna za sklapanje brakova, ali i rođenje djece, kad je riječ o gospodarstvu, godina tigra trebala bi donijeti još veći oporavak i svakom pojedincu poboljšanje na ekonomskom planu.

"Tigar je pun snage i moći", objašnjava Raymond Lo, hongkonški majstor feng shuija. "Iz tigra izvire vatra, on generira optimizam na burzovnom tržištu. Očekujemo da će se oganj u ljetu razbuktati i da će burze biti prilično aktivne", rekao je Lo.

Napredovanje Kine na svjetskoj pozornici tijekom 2010. očekuje i umirovljeni učitelj Xiao Shuwen. "Svaka godina sve je bolja. Poboljšava se trgovina i raste blagostanje", rekao je Shuwen.

Inače, tradicionalni kineski horoskop čini dvanaest životinja, a uz svaku od njih vezana su jedinstvena vjerovanja koja mogu biti specifična za pojedinu pokrajinu. (Hina)

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.