Share
Tweet
Share
Send to friend

Kako osnažiti gospodarstvo venture kapitalom

23. i 24. veljače održava se 2. Private Equity konferencija i VentureXchange dan

Budući da su banke u recesiji manje spremne za kreditiranje poduzetničkih pothvata, financiranje putem venture kapital je prilika koja u vrijeme recesije dobiva posebnu dimenziju.

Kako bi se stručna javnost bolje upoznala s ovim vidom ulaganja te stvorila kvalitetna komunikacijska platforma između poduzetnika, ulagača i financijskih posrednika, Hrvatska Private Equity i Venture Capital Asocijacija (HVCA) i Infoarena Grupa, pod visokim pokroviteljstvo Vlade Republike Hrvatske, 23. i 24. veljače 2010. u zagrebačkom hotelu Westin organiziraju 2. Private Equity konferenciju u Jugoistočnoj Europi te VentureXchange dan.

Prvi dan Konferencije donosi brojne teme iz područja venture kapitala, a sudionici će od uglednih stručnjaka, između ostalog, saznati kako venture kapitalom osnažiti gospodarstvo, kako uz pomoć državnih poticaja ponoviti uspjeh izraelskog Yozma programa, kako zemlje u regiji mogu pomoću venture kapitala razviti sektor visoke tehnologije te mogu li private equity fondovi uz programe restrukturiranja spasiti poduzeća u teškoćama.

Tijekom VentureXchange dana biti će predstavljeni finalisti natječaja VentureXchange Competition South East Europe 2010., a za očekivati je da će brojni kontakti s potencijalnim investitorima, rezultirati i u privlačenju venture kapitala i private equity ulaganja u odabrane poduzetničke projekte. Inače, do sada je zaprimljeno više od 25 projekata putem kojih poduzetnici traže venture kapital ulagače u vrijednosti od preko 250 milijuna eura.

Detaljne informacije o događanjima pročitajte na www.infoarena.hr i www.cvca.hr.

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.