Share
Tweet
Share
Send to friend

Rezervirajte svoje mjesto na 'Telekom Areni 2010.'

Saznajte kako telekomunikacije i mediji doprinose razvoju digitalnog društva

Kako bi saznali je li digitalno društvo, društvo novih prilika te kako premostiti prepreke koje nam nosi razvojni proces, Infoarena Grupa 1. ožujka 2010., u Zagrebačkom hotelu Westin organizira 6. regionalnu konferenciju "Telekom Arena 2010. – Konferencija o elektroničkim komunikacijama".

Konferencija se održava pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva mora, prometa i infrastrukture uz Sloveniju, kao zemlju partnera, a posjetitelji će na njoj saznati kako telekomunikacije i mediji doprinose razvoju digitalnog društva – onoga koje je usmjereno na odgovorno poslovanje i održivi razvoj.

Na ovogodišnjoj Telekom Areni obradit će se brojne zanimljive teme iz svijeta telekomunikacija i medija, a sudionici će, između ostalog, dobiti i kratki pregled događanja iz Barcelone s "Mobile World Congressa 2010".

Glavne teme
Aktivno će se raspravljati o izazovima koje nam u idućem razdoblju donosi EU regulatorni okvir, planovima za razvoj digitalnog društva u EU, promjenama na telekom tržištu u 2009. godini te planovima za 2010. i 2011., utjecaju digitalne televizije i novoj dimenziji digitalnog marketinga, dodjelama koncesija za nacionalne TV kanale, 4G i LTE tehnologijama te podršci koju ICT sektor može pružiti razvoju društveno odgovornog poslovanja i održivog razvoja.

Iako ćemo tek u godinama koje nam slijede saznati koje nam točno prednosti donosi digitalno društvo, za te ćemo se nove trendove morati unaprijed pripremiti. Između ostalog i uvođenjem modernih informatičko-telekomunikacijskih tehnologija, koje su pretpostavka za moderno poslovanje 21. stoljeća. Međutim, kako njihovo uvođenje i održavanje nije jeftino, te predstavlja poteškoće na koje već godinama upozoravaju u Europskoj uniji i Europskoj komisiji, digitalni jaz stvara sve veću neravnopravnost na tržištu, kako pojedinaca tako i tvrtki.

Stoga će tijekom Konferencije, brojni državni predstavnici te stručnjaci iz svijeta telekomunikacija i medija, objasniti koje pogodnosti možemo očekivati kao aktivni sudionici digitalnog društva i na koji način premostiti izazove koje nam donosi digitalni jaz.

Više informacija o konferenciji, predavačima i načinima prijave, pročitajte na www.infoarena.hr. (V. K.)

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.