Share
Tweet
Share
Send to friend

E/MBA stipendije za hrvatske managere i u 2010.

Nastavno na veliki uspjeh stipendijskog projekta u 2009.godini, s ponosom najavljujemo natječaj za Executive MBA I MBA stipendije u 2010.

U skladu s velikim interesom poslovne javnosti za MBA stipendije u 2009., MojPosao u suradnji s Liderom i ove godine dodjeljuje stipendije za međunarodno akreditirane Executive MBA i MBA programe na COTRUGLI Business School . Projekt podržavaju portal EduCentar, te udruge Aiesec i eAlumni.

Kandidati koji se prijave na natječaj imat će priliku osvojiti stipendije u ukupnoj vrijednosti od 105.000 eura. Riječ je o 2 različite grupe stipendija: 1. Executive MBA program: za kandidate sa minimalno 3 godine relevantnog radnog iskustva, 2. MBA program: za kandidate sa minimalno 1 godinom radnog iskustva. Građani Hrvatske se imaju prilike natjecati se za jednu punu i 5 polovičnih stipendija u svakoj od te dvije navedene kategorije.

COTRUGLI Business School je jedina poslovna školi u Hrvatskoj čiji MBA programi, za koje dodjeljujemo stipendije, su akreditirani od strane ugledne svjetske institucije (AMBA). Ova škola je također i član prestižne AACSB organizacije poslovnih škola. Tržišta na kojima COTRUGLI djeluje su Makedonija, BiH, Srbija, Slovenija, Hrvatska, Bugarska, a glavni centri škole su u Zagrebu i Beogradu.

Executive MBA program (www.cotrugli.eu/emba) je namijenjen top i middle managerima te samostalnim poduzetnicima koji žele steći najsuvremenija poslovna znanja i vještine lako primjenjive u svojim organizacijama. Uvjet da polaznici pristupe selekcijskom procesu Executive MBA programa jest da imaju minimalno 3 godine radnog iskustva, VSS, managersko iskustvo i aktivno se služe engleskim jezikom. Tako primjerice, prema statistikama iz 2009. godine, prosječan polaznik Executive MBA programa u COTRUGLI Business School ima 34 godine i 9 godina radnog iskustva. Sve više raste i broj žena u businessu te ih na posljednjoj generaciji brojimo 40 posto. Predavanja se održavaju kroz module, u prosjeku jedan produženi vikend mjesečno.

Ciljna grupa MBA programa (www.cotrugli.eu/mba/) su junior i middle manageri s manje godina poslovnog iskustva (minimalno 1). Budući da se radi o mladim ljudima (prosjek godina je 25), koji još nisu previše vezani radnim I obiteljskim obavezama, program omogućuje putovanja kroz zemlje JI Europe te razvoj networkinga izvan domovine. MBA program održava se u tjednim modulima na različitim lokacijama u regiji gdje COTRUGLI inače posluje.

Oba programa su koncipirani tako da polaznici rade u timovima. Članovi tima dolaze iz različitih sektora i na taj način još efikasnije usvajaju nova znanja, ne samo od predavača već i međusobno. Takav sistem rada je postavljen zbog činjenice da je upravo razmjena iskustava najefikasnije učenje. Svi E/MBA moduli su interaktivni i stimulirajući, a rad na stvarnim slučajevima je "živ" i praktičan. Predavači dolaze s respektabilnih svjetskih poslovnih škola (ESCP-EAP, INCAE, Kellogg, MIT...), a ujedno su i globalni konzultanti za mnoge velike svjetske organizacije te izvrsni poznavatelji poslovnih trendova u svijetu.

Kako se prijaviti?
Proces za prijave se sastoji od 2 kruga. Počevši od 5. ožujka, svi kandidati se mogu on-line prijaviti na www.cotrugli.eu/scholarships. Nakon on-line prijave, kandidati dobivaju aplikacijski materijal kojeg ispunjenog na engleskom šalju mailom natrag, najkasnije do 15. travnja u ponoć. Finalna selekcijska procedura i testiranje bit će održani 24. i 25. travnja 2010. godine (subota I nedjelja) u Zagrebu.

Više o projektu dodjele stipendija, o programima za koje se stipendije dodjeljuju, o samoj COTRUGLI Business School i polaznicima iz Hrvatske pratite redovito na portalu MojPosao.

Uvjeti natječaja za Executive MBA program:

  • završen fakultet
  • aktivno znanje engleskog jezika
  • najmanje 3 godine relevantnog radnog iskustva
  • poželjno managersko iskustvo
  • Uvjeti natječaja za MBA program:
  • završen fakultet
  • aktivno znanje engleskog jezika
  • najmanje 1 godina radnog iskustva
  • We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.