Share
Tweet
Share
Send to friend

Spasite svijet od gladi i siromaštva

Video igrom EVOKE mlade se želi potaknuti na razmišljanje o svjetskim problemima

Institut Svjetske banke, ogranak Svjetske banke zadužen za obrazovanje, pokrenuo je online video igru EVOKE, koja je osmišljena s ciljem da se mladi više angažiraju u rješavanju globalnih problema, poput gladi, siromaštva i obrazovanja.

Riječ je o video igri s implikacijama diljem svijeta, koja ujedno služi i kao brzi tečaj za promjenu svijeta te hitni poziv za društvene inovacije. Naime, svim sudionicima, svaki će se tjedan do sredine svibnja postaviti novi svjetski problem za koji hitno treba pronaći rješenje.

Producent igre, Bob Hawkins iz Instituta Svjetske banke objašnjava da se igra odvija u obliku stripa, u slikama, a radnja se događa 10 godina u budućnosti. Priča slijedi misterioznu mrežu najboljih rješavatelja problema u Africi, a sudionici mogu igrati zasebno ili u timu, komunicirajući s drugim igračima. Tim putem, oni vode brainstorming o najvećim svjetskim problemima poput gladi, siromaštva, zdravstva ili obrazovanja.

Pobjednici igre imat će priliku naći se pod mentorstvom poslovnih lidera te osvojiti putovanje u Washington, na konferenciju koja će održati iduće godine. Ova video igra, mogla bi biti prva u nizu mnogih kojima će se tragati za inovatorima budućnosti. (V. K.)

Izvor: VoA

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.