Share
Tweet
Share
Send to friend

Posjetite Festival znanosti 2010.

Svrha Festivala je približiti znanost i znanstvenike najširoj javnosti

Već osam godina za redom, na brojnim lokacijama širom Hrvatske, uspješno se održava Festival znanosti. Ovogodišnji festival održat će se u Lošinju, Osijeku, Rijeci, Splitu, Starigradu Paklenici, Zadru i Zagrebu, a trajat će od 19. do 24. travnja. Glavna tema ovogodišnjeg Festivala znanosti je Zemlja.

Festival organiziraju sveučilišta u Osijeku, Splitu, Rijeci, Zadru i Zagrebu, u suradnji s Tehničkim muzejom u Zagrebu i British Councilom, a pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa. Svrha Festivala je približiti znanost i znanstvenike najširoj javnosti.

S tim ciljem, na mjestima održavanja festivala održat će se brojne aktivnosti koje će obuhvatiti više od 25.000 sudionika, mahom srednjoškolaca i studenata, no također i građana svih ostalih uzrasta.

Više informacija o ovogodišnjem Festivalu znanosti pronađite na www.festivalznanosti.hr.

Laboratorij slave
U organizaciji Festivala znanosti i British Councila, a u suradnji s brojnim hrvatskim institucijama, ove će se godine tijekom travnja i svibnja održati i Laboratorij slave (FameLab). Ovaj je događaj zapravo natjecanje u izlaganju znanstvenih tema koje mladim znanstvenicima i studentima prirodoznanstvenih i tehničkih fakulteta pruža mogućnost za komunikaciju i popularizaciju znanosti.

Na natjecanje se mogu prijaviti sve osobe između 18 i 35 godina, pod uvjetom da su studenti studija prirodnih znanosti, matematike, medicine ili tehničkih predmeta, predavači znanstvenih i tehničkih predmeta, osobe koje rade na primjeni znanosti, tehnologije ili matematike, na primjeni znanosti, matematike ili tehnologije u industriji ili poslovanju, ili osobe koje rade na primjeni znanosti, matematike ili tehnologije u vojsci ili vladinim tijelima.

Posebnost ovog natjecanja je izlaganje o znanstvenoj temi po vlastitom izboru, koje ne smije biti duže od tri minute, unutar kojih stručni žiri ocjenjuje sadržaj teme, jasnoću u komuniciranju, ali i karizmu natjecatelja.

O prolasku kandidata u drugi krug natjecanja odlučivat će žiri sastavljen od znanstvenika, inženjera, televizijskih ili radio voditelja, producenata te voditelja znanstvenih programa i promotora znanosti.

Više informacija o samom natjecanju i načinu prijave pronađite na OVDJE!

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.