Share
Tweet
Share
Send to friend

Bonusima protiv viška kilograma zaposlenika

IBM plaća svojim djelatnicima do 300 dolara da se uključe u program koji ih podučava zdravom stilu života, te načinima za prestanak pušenja.

Ako se sadašnji trend nastavi do 2019. godine više od 43 posto svih Amerikanaca bit će u kategoriji pretilih. Pritisak je to na zdravstveni sustav, ali i na američke kompanije koje plaćaju zdravstveno osiguranje svojim zaposlenicima. Prema jednom novom izvješću, trećina kompanija danas nudi financijske poticaje za mršavljenje svojih djelatnika, javlja Voice of America.

Tina Lopez uključila se u jedan takav program u kompaniji IBM. Izgubila je devet kilograma i dobila 1.800 dolara. IBM plaća svojim djelatnicima do 300 dolara da se uključe u program koji ih podučava zdravom stilu života, te načinima za prestanak pušenja. Oko polovine uposlenika ove kompanije u Sjedinjenim Državama uključilo se u ovaj program.

Direktor odjela razvoja ljudskih potencijala IBM-a Randy McDonald kaže da je na ovaj način kompanija uštedjela 65 milijuna dolara u manjim troškovima zdravstvenog osiguranja: "Zaključili smo da je dobro za naš posao da imamo zdrave radnike", kaže McDonald.

Stručnjaci su pratili ovakve programe i zaključili da novčana stimulacija funkcionira bolje kad se nagrađuje postotak izgubljene tjelesne težine, a ne samo broj izgubljenih kilograma. (T. B.)

Izvor: VOAnews.com

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.