Share
Tweet
Share
Send to friend

Henkel Croatia d.o.o. postao nositelj Certifikata Poslodavac Partner

11. lipnja 2010. godine Certifikat Poslodavac Partner, za izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima, dodijeljen je tvrtki Henkel Croatia d.o.o. iz Zagreba.

Projekt su pokrenuli SELECTIO, vodeća hrvatska tvrtka za upravljanje ljudskim resursima i MojPosao, uz podršku partnera, a misija mu je u prvom redu senzibilizirati širu gospodarski javnost o značenju upravljanja ljudskim resursima, zatim, unaprijediti/promovirati upravljanje ljudskim resursima te prepoznati i u javnosti istaknuti one organizacije koje kvalitetno upravljaju ljudskim resursima.

Tvrtka Henkel Croatia d.o.o. je u studenom 2009. godine uključena u proces certificiranja i u svih pet promatranih procesa (Strategija, Regrutiranje i selekcija, Rad, motivacija i nagrađivanje, Usavršavanje i razvoj, Odnosi prema zaposlenicima) se iskazala u odnosu na definirane standarde te se tako pridružila sve većoj skupini dobitnika Certifikata.

Nositelji Certifikata su neke od najuspješnijih hrvatskih organizacija: Atlantic Grupa d.d., Avon kozmetika d.o.o., BELUPO lijekovi i kozmetika d.d., Coca-Cola HBC Hrvatska d.o.o., CEMEX Hrvatska d.d., Gradski parking d.o.o. Šibenik, Henkel Croatia d.o.o., Hrvatska banka za obnovu i razvitak, Hrvatska Lutrija d.o.o., Jamnica d.d., Microsoft Hrvatska d.o.o., SOS Dječje selo Hrvatska, Tele2 d.o.o., Valamar hoteli i ljetovališta d.o.o., VIPnet d.o.o., Volksbank d.d., Zagrebačka banka d.d., Zvijezda d.d.

Osim PR-a na tržištu rada, i kroz tržište rada u vidu objave znaka "Poslodavac Partner" uz ime tvrtke (prilikom objave oglasa za posao i u komunikaciji s javnošću) i u vidu objave tvrtke kao dobitnika Certifikata u značajnim novinama, tvrtka, ulaskom u proces certifikacije dobiva i cjelovito izvješće o stanju njenih procesa upravljanja ljudskim resursima.

Izvješće sadržava pregled postojećeg stanja, smjernice za poboljšanje te primjere najboljih praksi ("best practice") u upravljanju ljudskim resursima. Na temelju dobivenih podataka u procesu certificiranja izrađuje se i grafički prikaz - gap analiza - procesa tvrtke u odnosu na procese svih certificiranih tvrtki koja omogućuje uvid u kritične točke te je lako uspostaviti prioritete u unapređenju sustava. Management-u projekt time olakšava i internu komunikaciju pružajući pregledne prikaze stanja.

Certifikat se dodjeljuje za razdoblje od godinu dana nakon čega se pristupa procesu recertificiranja. Postupak recertificiranja, kod velikog broja tvrtki, potvrdio je konstantno unapređenje njihovih procesa i korištenje sugestija i analiza iz samog Certifikata.

Specijalist za ljudske resurse u tvrtki Henkel Croatia d.o.o., Valentina Ćosić, povodom dodjele Certifikata izjavila je: "Iznimno se veselimo što smo u 2010. po prvi put potvrdili status Poslodavca Partner što pokazuje da Henkel ima visoke standarde ljudskih resursa, te time ne zaostaje za vodećim kompanijama na tržištu Republike Hrvatske. Kompanija Henkel u svakom segmentu brine o svojim zaposlenicima – kao primjer bi tu navela dodatno zdravstveno osiguranje za sve zaposlenike, premije za posebne događaje kao što su vjenčanja i rođenje djece, sistematizirani godišnji razgovori sa svim zaposlenicima, tz. ECA (Employee Competencies Assessment) i MCA (Management Competencies Assessment), redoviti treninzi u Henkel CEE Akademiji, itd.", kazala je Valentina Ćosić.

"Certifikat Poslodavac Partner je nama potvrda da Henkel njeguje odnos prema svojim zaposlenicima te da su oni zaista najbitniji u ostvarivanju svih poslovnih ciljeva. U sam projekt smo se uključili, jer koliko god poslodavac vodi brigu o svojim zaposlenicima, smatramo bitnim da neovisni certifikatori potvrde da je Henkel zaista u svim aspektima Poslodavac Partner. Naši sadašnji i budući zaposlenici zasigurno će uvažiti važnost Certifikata Poslodavac Partner, jer naš korporativni slogan 'Henkel – a Brand like a friend' predstavlja kompaniju kao robnu marku kojoj potrošači – ali i zaposlenici – mogu vjerovati", zaključila je Valentina Ćosić.

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.