Share
Tweet
Share
Send to friend

Australija traži kušače piva, hvatače koala i profilere morskih pasa

Australija želi cijelom svijetu pokazati kako može ponuditi raspon zanimljivih i novih poslova širi no igdje drugdje.

Ako vam je dosta žrvnja cjelodnevnog buljenja u monitor, besciljnog šetanja po uredu i šefa koji verbalnim svrdlom osam sati na dan buši rupe u vašem mozgu, pohitajte u Australiju! Na kontinentu "down under" možete raditi svakojake poslove o kojima u Hrvatskoj niste ni mogli sanjati.

Put od zanemarivih 15-ak tisuća kilometara mogao bi vam se isplatiti, i otvoriti vam vrata u zemlju snova koja će vam ponuditi poslove poput hvatanja koala ili preuređivanja domova za pingvine. Tu je, naravno, i posao kušača pive ili sakupljača klokanovog izmeta, javlja Dnevno.hr.

Sve je to dio australskog marketinškog projekta koji bi trebao u zemlju privući mlade od 18 do 30 godina starosti, spremne ne savršenu ravnotežu između života i karijere. Australija želi cijelom svijetu pokazati kako može ponuditi raspon zanimljivih i novih poslova širi no igdje drugdje.

Tko ne bi htio spašavati, odnosno preuređivati nastambe pingvina, ili hvatati koale kako bi se kontrolirala njihova populacija, kad za oba posla, kao i za mnoge druge, nije potrebno nikakvo prijašnje iskustvo? Kome se ne sviđaju niti koale niti pingvini, tu je i zaposlenje čuvara morskih pasa i njihovo označavanje.

Pozicija se službeno zove "profiler osobnosti morskih pasa". Kušanje piva ne treba ni objašnjavati, a sigurno bi bio posao koji bi svi sa zadovoljstvom obavljali. Vjerojatno nije ista situacija sa sakupljačem klokanovih fekalija, no vjerojatno nije ni toliko loše koliko zvuči.

Australija prema svijetu ovakvim kampanjama odašilje sliku kontrastnu dugim radnim satima, nezanimljivim monotonim poslovima ili visokim porezima. Podsjetimo, ovo nije prva takva kampanja – prošle je godine nakon natječaja dodijeljen i posao iz snova, onaj čuvara jednog od australskih tropskih otoka. (T. B.)

Izvor: Dnevno.hr

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.