Share
Tweet
Share
Send to friend

Alumniportal Deutschland povezuje znanstvenike, institucije i tvrtke

Da umrežavanje postaje sve važnije u akademskom i poslovnom svijetu dokaz je i Alumniportal Deutschland, portal koji je odnedavno prisutan i u Hrvatskoj.

Alumniportal Deutschland je online projekt koji je iniciralo šest top njemačkih institucija – DAAD, InWent, Goethe-Institute, AGEF, GTZ/CIM i Zaklada Alexander von Humboldt - a koji financira Bundesregierung, odnosno njemačka vlada.

Alumniportal Deutschland je besplatan online portal koji alumnijima, znanstvenicima, stručnjacima, poduzećima, sveučilištima, zakladama i mnogim drugim institucijama nudi mogućnost da se predstave velikome broju korisnika u čitavome svijetu.

Kad kažemo alumni, mislimo na bivše studente i znanstvenike koji su studirali i doktorirali u Njemačkoj, sudionike raznih profesionalnih usavršavanja u Njemačkoj ili inozemstvu u trajanju od najmanje tri mjeseca i bivše sudionike federalnih programa za stručnjake povratnike.

Zahvaljujući ovom portalu moguće je s registriranim članovima uspostaviti i njegovati kontakte te ponuditi i pronaći posao. Svi registrirani članovi ovoga globalnog portala mogu na njemu prezentirati svoje vrijednosti, vizije i projekte. Alumniji prezentiraju sebe i svoje vještine kao stručnjaci, poduzeća prezentiraju svoj posao, svoju djelatnost i nude posao, sveučilišta svoje studijske programe i projekte, a zaklade mogućnosti stipendiranja.

Pored toga, ovaj portal može poslužiti i kao svojevrsno daljnje usavršavanje jer je on platforma za razmjenu mišljenja, iskustava i znanja iz raznih znanstvenih i stručnih područja. Članovi portala se tako uključuju u razne grupe, pišu blogove i raspravljaju o raznim, zanimljivim temama.

Na portalu se osim toga mogu pretraživati razna događanja, seminari, simpoziji, konferencije, radionice i mogućnosti daljnjeg usavršavanja u cijelome svijetu. Isto tako, moguće je vježbati i osvježiti njemački jezik jer portal nudi tekstove, vježbe i zadatke na njemačkom jeziku te oglašava tečajeve njemačkog jezika.

Direktan link na www.alumniportal-deutschland.org.

Link na registraciju.

2.12. 2010. u u 17 sati Goethe-Institutu u Zagrebu, Ulica grada Vukovara 64, održava se Info-prezentacija o Alumniportalu Deutschland, na koju su pored alumnija, pozvani i predstavnici poduzeća, sveučilišta, zaklada, ministarstava i drugih institucija. Svi zainteresirani mogu se prijaviti na adresu do 28.11. 2010.

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.