Share
Tweet
Share
Send to friend

Otpustila sebe da bi radnici zadržali posao

Vlasnica male tvrtke iz Floride, Lola Gonzalez, proglašena je u medijima najboljom šeficom u SAD-u, nakon što je sama sebi dala otkaz, jer nije željela otpustiti niti jednog od svojih zaposlenika.

Vlasnica male tvrtke iz Floride, Lola Gonzalez, nije imala snage bilo kome od svojih zaposlenika dati otkaz, već je otpustila sebe i to s vodeće pozicije u kompaniji, na kojoj je zarađivala oko 100.000 dolara (oko 500.000 kuna) godišnje. Njena kompanija Accurate Background Checks se, među ostalim, bavi detaljnom provjerom kandidata za radna mjesta za poslodavce.

Ta 51-godišnjakinja rekla je da je smanjenje troškova, na što je bila prisiljena zbog recesije, zahtijevalo da otpusti jednog od svojih šest zaposlenika, a to nije mogla podnijeti, pa je odlučila da ako netko mora otići to će biti ona. "Kako možete otpustiti nekoga kome ste vjerovali i tko je vjerovao vama?", rekla je Gonzalez.

U ponedjeljak je pozvala sve zaposlenike na sastanak i rekla: "Želim da svi znate da moram nekoga otpustiti, i to je bila vrlo teška odluka. A ta osoba sam ja." Rekla je kako su njeni zaposlenici u početku mislili da se šali, ali su ostali zapanjeni kada je spakirala svoje stvari iz ureda.

"Rekla sam im da sam ozbiljna i da im vjerujem – ja sam ih zaposlila. Poslodavcima osiguravamo informacije na temelju kojih mogu donijeti mudre odluke o zapošljavanju. Kako sam ih ja zaposlila, bila sam sigurna da činim pravu stvar. Oni su mislili da sam poludjela.", kazala je Gonzalez, koja je u međuvremenu pronašla novi posao kao socijalni radnik i sada zarađuje manje od 50 posto od svoje prijašnje plaće.

Njeni zaposlenici zahvalni su joj na velikodušnosti. "Zahvalna sam joj što još uvijek imam posao", rekla je 45-godišnja Lydia Estremera, koja u tvrtki radi već šest godina.

Gonzales kaže da je poslovanje krenulo "nizbrdo" 2008., kada 20 posto njenih klijenata nije platilo ispostavljene račune, a kako je vrijeme odmicalo takvih je bilo sve više. Ako se poslovanje oporavi, planira se ponovno zaposliti sljedeće godine. (T. B.)

Izvor: Daily Mail

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.