Share
Tweet
Share
Send to friend

Najbolji šefovi su – strogi šefovi

Upravo strogi poslodavci, ali ne i zlostavljači, su oni od kojih se najviše nauči.

Uz sav negativan publicitet koji prati poslodavce 'zlostavljače', teško je povjerovati da zaposlenici mogu od njih imati koristi. No, zapravo su upravo strogi poslodavci oni od kojih se najviše nauči, piše Iva Bikanec u Business.hr-u. Postavlja se pitanje kako prepoznati poslodavca koji ima te kvalitete, a nije zlostavljač.

"Pri ispitivanju zaposlenika o šefovima koji su utjecali na njih obično je riječ o otvorenim i strožim osobama koje su ih tjerale prema uspjehu. Vrlo je bitno razumijevanje razlike između zlostavljanja i efikasnog vodstva", istaknula je Judith Glaser, autorica knjige 'DNA vodstva'.

U nedavnom istraživanju Adecco Staffinga U.S. kojim se htjelo doznati koga među poznatim ličnostima zaposlenici smatraju najboljim šefom, na prva dva mjesta su televizijska voditeljica Oprah Winfrey i američki predsjednik Barack Obama, a na trećem Donald Trump, poznat upravo po strogosti. (T. B.)

Izvor: Business.hr

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.