Share
Tweet
Share
Send to friend

Zaposlenicima sve manje uredskog prostora

S prosječnih 50 metara četvornih po zaposleniku u 70-ima, broj kvadrata po zaposlenom se danas sveo na 20.

Uredski prostor koji kompanije osiguravaju svojim zaposlenicima u posljednjih je 30 godina više nego prepolovljen. S prosječnih 50 četvornih metara po zaposleniku, koliko su im tvrtke osiguravale u 70-im godinama prošlog stoljeća, broj kvadrata po zaposlenom sveo se na samo 20.

Posljedica je to novih tehnologija koje su smanjile potrebu za arhivskim prostorom, zatim promjene korporativne kulture koja radnike sve više usmjerava na koordinaciju i zajednički rad, a nije nevažan ni aspekt štednje, odnosno maksimiziranja profita, piše LA Times, a prenosi Business.hr

Stručnjaci na američkom tržištu uredskog prostora iz tvrtke Jones Lang LaSalle predviđaju da će se do 2015. trend smanjivanja radnog prostora ubrzati te ne bi trebalo čuditi da radnici na poslu raspolažu sa samo pet kvadrata. Tvrtke kojima istječu ugovori o najmu, naime, u novim ugovorima smanjuju najam 10 do 30 posto. (T. B.)

Izvor: Business.hr

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.