Share
Tweet
Share
Send to friend

Najneugodnije nezgode na radnom mjestu

Slanje e-maila krivoj osobi, biti uhvaćen u neprofesionalnom odnosu s kolegom, nezgode s odjećom, neke su od najneugodnijih situacija na radnom mjestu.

Većina se na poslu trudi ponašati najbolje što može i ostaviti dobar dojam. Međutim, novo britansko istraživanje, provedeno među 3.000 zaposlenika, pokazuje da je dvije trećine njih imalo neugodnu nezgodu, ispad ili situaciju na radnom mjestu koju bi radije zaboravili. Najčešće su:

Slanje neprofesionalnog e-maila krivoj osobi
I prejednostavno je poslati e-mail zbog kojeg će se kasnije zažaliti, što objašnjava zašto devet posto britanskih ispitanika to opisuje kao svoju najneugodniju pogrešku na poslu. Bilo da se radi o ljutitom odgovoru u žaru trenutka, ili slučajnom prosljeđivanju poruke nekome kome nije namijenjena. Savjet je da se uvijek dvaput promisli prije nego što se e-mail pošalje. Također, treba imati na umu da se e-mailovi mogu pratiti, stoga ne bi trebalo pisati ništa što osoba nije voljna podijeliti i javno.

Uhvaćeni 'na djelu'
Jedan od najboljih načina za neugodnu situaciju na poslu zasigurno je biti uhvaćen u neprofesionalnom odnosu s kolegom ili kolegicom. Bilo da se radi o opuštenoj uredskoj zabavi, ili previše zajedničkog rada, mnogo je prilika da suradnici razviju i intimnije odnose od samo kolegijalnih. A budući da se to odvija u tvrtki velika je vjerojatnost da će biti 'uhvaćeni na djelu', kao što je i iskusilo sedam posto britanskih zaposlenika.

Nezgode s odjećom
Incidenti povezani s odjećom su vrlo česti na radnom mjestu. Bilo da se radi o zapinjanju suknje za vrata, ili dolasku na posao u papučama, problemi s odjećom na poslu zacrvenili su obraze sedam posto britanskih zaposlenika. Stoga je u uredu preporučljivo držati rezervnu odjeću.

Obraćanje šefu s 'mama' ili 'tata'
Bilo svjesno, bilo podsvjesno moguće je šefa smjestiti u istu autoritativnu poziciju kao i roditelje, što objašnjava zašto je šest posto britanskih zaposlenika slučajno svoje nadređene nazvalo 'mamom' ili 'tatom'. Iako to nije najneugodnija stvar koja se može učiniti na poslu, zasigurno može izazvati mnoštvo čudnih pogleda i šala.

Povraćanje ispred šefa
Iako većina ne ide na posao pateći od gadnog mamurluka zbog burne prošle večeri, pet posto britanskih zaposlenika priznalo je da im je bilo zlo pred nadređenim. Nisu svi ti incidenti bilu uzrokovani alkoholom, ali dobar dio jest.

Izvor: Monster

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.