Share
Tweet
Share
Send to friend

Najveća plaća na Wall Streetu 1,8 milijuna funti

Najveću plaću na Wall Streetu lani je imala direktorica u Royal Bank of Scotland, Ellen Alemany.

Usprkos nadaleko ozloglašenim visokim plaćama predsjednika i članova uprava velikih banaka, najveću plaću na Wall Streetu lani je imala direktorica u Royal Bank of Scotland koja uopće ne sjedi u upravi.

Osnovna plaća, prije bonusa i nagrada, Ellen Alemany, direktorice Citizensa, RBS-ova odjela za poslovanje s građanima u SAD-u, prošle je godine iznosila 1,8 milijuna funti, piše Financial News, a prenosi Business.hr.

To je više od plaće generalnog direktora RBS-a Stephena Hestera, koja iznosi 1,2 milijuna funti, i više od osnovne plaće šefa Goldman Sachsa Lloyda Blankfeina od 1,24 milijuna funti.

Povrh toga Alemany ima veću osnovnu plaću od predsjednika uprave Barclaysa i Deutsche Banka, Boba Diamonda i Josefa Ackermanna zajedno. Diamond je lani imao plaću od 250.000 funti, dok je Ackermannova bila 1,4 milijuna funti.

No, najveća plaća ne znači da je Alemany najplaćenija osoba na Wall Streetu budući da mnogi brokeri i investicijski bankari s nižim plaćama dobivaju astronomske bonuse. (T. B.)

Izvor: Business.hr

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.