Share
Tweet
Share
Send to friend

Amerika dobila još 600.000 milijunaša

Milijunaša je u SAD-u još uvijek osjetno manje nego rekordne 2007.

Na kraju prošle godine u SAD-u je bilo 8,4 milijuna kućanstava s imovinom većom do milijun dolara, što je 600.000 više nego godinu dana ranije. Iako je istraživanje Spectrem Groupa pokazalo da je milijunaša bilo osam posto više nego 2009., još uvijek ih je osjetno manje nego rekordne 2007., kada je kućanstava s milijunskom imovinom bilo 9,2 milijuna, javlja Business.hr.

Predsjednik Spectrema George Walper je u razgovoru za Bloomberg kao krivca za to apostrofirao činjenicu da se cijene nekretnina još nisu oporavile. Naime, Spectrem u podatke o imovini uključuje vrijednost svih nekretnina osim osnovne rezidencije, odnosno sve nekretnine koje Amerikanci nazivaju kućama za odmor, kao i udjele u nekretninskim fondovima.

Walper je istaknuo i da se populacija milijunaša oporavlja prilično dobro i vjerojatno bolje od američkog srednjeg staleža, koji je kriza najteže pogodila. (T. B.)

Izvor: Business.hr

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.