Share
Tweet
Share
Send to friend

Zaposlenicima Googlea bonusi ovise o Facebooku

Ova mjera primijenit će se na sve zaposlenike, bez obzira na sektor u kojem rade.

Novi izvršni direktor Googlea Larry Page poslao je obavijest svim zaposlenicima tog diva da će im visina godišnjeg bonusa u 2011. ovisiti o Googleovu uspjehu na području društvenih mreža. Visina bonusa, objasnio je Page, rast će ili sniziti se do 25 posto, ovisno o tome koliko će biti uspješna Googleova strategija da implementira "odnose, diljeljenje i identitet u svoje proizvode", javlja Business.hr

Page smatra kako se Google mora upustiti u društvenu sferu. Dopis o bonusima koji je poslao zaposlenicima brzo je dospio u medije, a u njima su ga vjerojatno željeli vidjeti oni koji ne smatraju pravednim da im godišnja zarada ovisi o sektoru s kojim nemaju veze.

Page je, naime, tu mjeru odlučio primijeniti na sve zaposlenike, bez obzira na sektor u kojem rade. Ovakvo "stimuliranje" radnika samo je jedan od načina na koje Google nastoji konkurirati Facebooku i ostalim društvenim mrežama. (T. B.)

Izvor: Business.hr

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.