Share
Tweet
Share
Send to friend

Organizirajte radni intervju za posao

Radni intervju može biti jako dobra nadopuna klasičnom intervjuu jer uključuje prezentiranje praktičnih aspekata posla

Radni intervju vam omogućava i da prikupite više različitih informacija o kandidatu, a i kandidat dobiva bolji dojam o tvrtci i budućem radnom mjestu.

Nekoliko praktičnih koraka može vam puno pomoći da donesete odluku:

  • odvedite kandidata u kratko razgledavanje
  • upoznajte ga s drugim zaposlenicima
  • pokažite mu buduće radno mjesto
  • pokažite opremu koju bi koristio pri obavljanju svojeg posla
  • zamolite da prokomentira kako bi koristio postojeću opremu itd.
  • Upoznavanje s ljudima s kojima će eventualno surađivati je iznimno bitno. Sposobnost kandidata da bude uspješan u poslu usko je povezana s načinom na koji se ti ljudi ponašaju, misle i rade. Jednako tako osoba koju zaposlite neće raditi sama za sebe. Njegov posao, ponašanje, stavovi će utjecati na sve zaposlenike u odjelu kao i na ostale s kojima će doći u dodir na nivou cijele tvrtke.

    Ako im date priliku, svaki zaposlenik može vam otkriti aspekte kandidata koje sami niste uočili. Uključite u postupak "radnog intervjua" kandidatove buduće suradnike i imat ćete dvostruku korist: povratnu informaciju o kandidatu i dobru reakciju zaposlenika koji će se osjećati kao da i oni sudjeluju u izboru novog kolege.

    Radni intervju nije potrebno posebno zakazivati s ostalim zaposlenicima. Možete to sve ležerno obaviti u jednom "lutajućem-radnom intervjuu". Prošećite po uredu i s vremena na vrijeme ostavljajte kandidata da malo pročavrlja s ljudima koje sretnete po putu. Korisno je, ako je moguće, kandidata dovesti na neki manji sastanak odjela te uputiti članove tima da mu postave neka pitanja.

    We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.