Share
Tweet
Share
Send to friend

Poslodavci prvog izbora 2008.

Istraživanje o poslodavcima prvog izbora proveo je MojPosao na uzorku od preko 2600 ispitanika tijekom siječnja i veljače 2008. godine.

Važno je napomenuti, istraživanje se temelji isključivo na percepciji ispitanika o samim tvrtkama i njihovom slobodnom izboru (u istraživanju nisu unaprijed ponuđeni nazivi tvrtki). Cilj istraživanja je saznati koji su poslodavci na hrvatskom tržištu rada najatraktivniji općoj javnosti i zbog čega, te istaknuti one koji su najviše napredovali.

Cilj istraživanja bio je saznati koji su poslodavci na hrvatskom tržištu rada najatraktivniji i zbog čega, te usporediti trenutno najatraktivnije poslodavce s onima iz prethodnih godina.

Od ispitanika se tražilo da imenuju (redom) tri svoja poslodavca prvog izbora (tj. poslodavca 'prvog', 'drugog' i 'trećeg' izbora). Bodovalo se tako da su poslodavci prvog izbora dobili 3 boda, 'drugog' izbora 2 boda i 'trećeg' izbora 1 bod te se na temelju toga izračunavao ukupan poredak poslodavaca.

Sa ponuđenih osam razloga atraktivnosti i ocjenama: 0 - nemam mišljenje o tome, 1 - nevažan razlog, 2 - malo važan razlog, 3 - važan razlog, 4 - vrlo važan razlog, 5 - presudan faktor ispitanici su ocjenjivali svaki od razloga atraktivnosti poslodavca kojeg su naveli kao poslodavca svog prvog izbora.
 

Download cijelog teksta (pdf)

 

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.