Share
Tweet
Share
Send to friend

Hrvatski manager: akter ili promatrač?

Želeći utvrditi u kojoj je mjeri hrvatski manager aktivan sudionik u poslovnom odlučivanju, tim tvrtke Selectio d.o.o. za upravljanje ljudskim resursima, u suradnji s Hrvatskom udrugom poslodavaca, proveo je istraživanje pod nazivom: "Hrvatski manager: akter ili promatrač?".

Osnovni cilj istraživanja bio je utvrditi kojim kompetencijama i znanjima manageri pridaju najveću važnost; koje su im jake strane, a na kojim područjima bi trebali poraditi; kako se nose sa zahtjevima poslovnog okruženja i kako općenito vide svoju ulogu. Važnost širokih grupa kompetencija (osobine, profesionalne i kompetencije vezane uz upravljanje ljudima) ispitana je s obzirom na trenutnu situaciju poslovnog okruženja u Hrvatskoj i s obzirom na promjene koje se očekuju u budućnosti.

Nadalje, istraženo je na koje izazove manageri nailaze u svom radu te za koje managere su ti problemi karakteristični.

Nastojalo se utvrditi kakva je šira okolina u kojoj manageri djeluju, tko im sve pomaže u radu, a tko otežava djelovanje i zašto.

Sva pitanja analizirana su s obzirom na relevantne managerske osobine i karakteristike tvrtke u kojima su zaposleni.

Konačan odgovor na pitanje "Hrvatski manager: akter ili promatrač?" predstavlja sumu velikog broja prikupljenih informacija: o načinu rada managera, njihovim jakim i slabim stranama te sudjelovanju u donošenju važnih poslovnih odluka.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.