Share
Tweet
Share
Send to friend

Isplata regresa prilikom promjene poslodavca

Sredinom šestog mjeseca prešao sam od jednog poslodavca kod drugog (pri tome nisam iskoristio godišnji odmor niti iz prethodne godine - osim 1 dan), gdje sam doznao da je kod novog poslodavca bio već isplaćen regres, a nekoliko dana kasnije nakon odlaska je isplaćen regres kod prethodnog poslodavca. Interesira me da li imam pravo na isplatu regresa i kod kojeg poslodavca budući da sam kod novog poslodavca na probnom roku od 3 mjeseca?

ZOR ne propisuje pravo na regres, pa radnici imaju pravo na regres ako je to određeno navedenim dokumentima, i to pod uvjetima utvrđenim istim dokumentima (rok isplate i sl.). U tom smislu, imate pravo na regres onako kako je to utvrđeno onim dokumentom koji određuje to pravo (ugovorom o radu, kolektivnim ugovorom ili pravilnikom o radu), što meni nije poznato.

Inače, tim dokumentima obično nikakvi detalji nisu riješeni. Stoga bi bilo logično da dobijete regres kod onoga poslodavca kod kojeg ćete koristiti godišnji odmor, jer regres je pravo koje se veže uz godišnji odmor. Dakle, kod novoga poslodavca. Pri tome činjenica da je regres već isplaćen ne bi trebala biti odlučna, budući Vi godišnji odmor još niste iskoristili niti dobili odluku o rasporedu.

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.