Share
Tweet
Share
Send to friend

Izvanredni otkaz radniku na bolovanju

Ima li poslodavac pravo uručiti izvanredni otkaz ugovora o radu radniku koji je na bolovanju?

Što se tiče povezanosti privremene nesposobnosti za rad i otkazivanja ugovora o radu važno je naglasiti da poslodavac ne može radniku otkazati ugovor o radu ako je kod radnika nastupilo privremeno smanjenje radne sposobnosti iz profesionalnih razloga (ozljeda na radu ili profesionalna bolest).

To znači da u drugim slučajevima poslodavac može i za vrijeme trajanja bolovanja radniku otkazati ugovor o radu s tim da mu kod redovitog otkazivanja ugovora o radu u kojem postupku se utvrđuje i trajanje otkaznog roka, otkazni rok ne teče.

Kako kod izvanrednog otkaza ugovora o radu nema otkaznog roka to radni odnos prestaje s danom uručenja odluke o izvanrednom otkazu ugovora o radu.

Ono što je vrlo bitno naglasiti je da u slučaju da smatrate da Vam je poslodavac nezakonito otkazao ugovor o radu (ako se radi o otkazu od strane poslodavca) imate rok od 15 dana da prigovorite odluci jer u protivnom ćete izgubiti pravo da zaštitu tražite sudskim putem.

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.