Share
Tweet
Share
Send to friend

Zbog niske nezaposlenosti 10.000 Nijemaca ostaje bez posla

Vijest da je nezaposlenost u Njemačkoj u svibnju pala na najnižu razinu u posljednjih 20 godina nije za sve bila dobra – savezni ured za rad zbog pada nezaposlenosti ukinut će oko 10.000 radnih mjesta.

Zbog niske nezaposlenosti 10.000 Nijemaca ostaje bez posla

Vijest da je nezaposlenost u Njemačkoj u svibnju pala na najnižu razinu u posljednjih 20 godina nije za sve bila dobra – savezni ured za rad zbog pada nezaposlenosti ukinut će oko 10.000 radnih mjesta, javlja Business.hr.

Direktor tog ureda Frank-Jürgen Weise za Bild je izjavio da će 10.000 radnih mjesta biti ukinuto do 2015. Većina rezova u kojima će ured izgubiti oko 10 posto zaposlenih provest će se među zaposlenicima na određeno i tako što se neće popunjavati upražnjena mjesta zaposlenika koji odu u mirovinu.

Weise je istaknuo i kako planirane rezove, koji će više zahvatiti administrativno osoblje nego savjetnike za nezaposlene, tek treba odobriti vlada u Berlinu, koju je sigurno obradovala objava da je nezaposlenost u najvećem europskom gospodarstvu pala ispod tri milijuna ljudi.

Izvor: Business.hr

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.