Share
Tweet
Share
Send to friend

Trećina zaposlenika Bijele kuće zarađuje više od 100.000 dolara

Na plaće 454 zaposlenika Bijele kuće troši se nešto više od 37 milijuna dolara godišnje, što znači da je prosječna plaća oko 81.700 dolara.

Trećina zaposlenika Bijele kuće zarađuje više od 100.000 dolara

Iako je već i ta brojka dobrano iznad prosječne američke plaće, još je zanimljiviji podatak da više od trećine zaposlenika – njih 141 ima plaću veću od 100.000 dolara godišnje, javlja CNNMoney, a prenosi Business.hr.

Najveća plaća zaposlenika Bijele kuće iznosi 172.200 dolara, a prima je čak 21 osoba, dok je najniža isplaćena plaća za nekoga tko radi puno radno vrijeme 41.000 dolara. Treba napomenuti i da tri posto zaposlenika rade besplatno.

Među najplaćenijim suradnicima Baracka Obame su najpoznatiji zaposlenici Bijele kuće, poput tajnika za tisak Jaya Carneya, savjetnika Davida Plouffea i šefa osoblja Davea Billa Daleya. Iako sada imaju plaće na kojima im mnogi zavide, neki od njih su ranije zarađivali i mnogo više.

Plouffe je tako napustio mjesto konzultanta na kojem je ima plaću 1,5 milijuna dolara godišnje, dok je Delay lani od banke JP Morgan gdje je bio direktor korporativne odgovornosti, dobio plaću i bonuse vrijedne 8,7 milijuna dolara.

Izvor: Business.hr 

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.