Share
Tweet
Share
Send to friend

Kako iskoristiti godišnji odmor za razvoj karijere?

Sjajno je uzeti predah od posla, no postoje li načini na koje svoj odmor možete iskoristiti za razvoj karijere? Donosimo nekoliko ideja.

Kako iskoristiti godišnji odmor za razvoj karijere?

Očito, jedna od velikih prednosti odmora je ta što vam daje priliku da napunite baterije. Ne podcjenjujte važnost toga. Nitko od nas ne može raditi najbolje što može ako se redovito ne odmata. Bez obzira koliko posla imali, nemojte upasti u zamku misleći da ste nezamjenjivi pa stoga ne možete ići na odmor. Odvojite si vrijeme za opuštanje, isključite se i zabavljajte se. Na posao ćete se vratiti osvježeni i puni elana.

Vaš godišnji odmor je također prilika da sagledate u kojem smjeru vaša karijera ide. Bijeg od svakodnevnih pritisaka je odličan način da si date vremena kako biste razmislili o široj slici. Koliko ste napredovali na poslu od zadnjeg odmora? Što vam je išlo dobro, a što nije? Koliko zadovoljstva/izazova/uzbuđenja pruža vaš posao.

Boravak u različitom i opuštenom okruženju vam otvara mogućnost za planiranje. Koje aspekte posla biste željeli promijeniti? Što bi povećalo vašu produktivnost i zadovoljstvo poslom?

Godišnji odmor je također odlična prilika za sanjarenje. Boravak u različitom okruženju od onog uredskog vas može navesti na promišljanje o potpuno novom pravcu u životu i karijeri. Dobro se s vremena na vrijeme usredotočiti što zaista želite od svog posla i života i koliko ste blizu tom idealu.

Na primjer, kada biste mogli svoju karijeru početi ispočetka, što biste radili? Koliko je realno da tu promjenu i ostvarite? Ako mislite da nije realno, jeste li sigurni u to (jeste li istražili mogućnosti)? Dugujete si posao koji vam zaista odgovara, a odmor je odlična prilika za ponovnu procjenu.

Na kraju, što ako ne planirate godišnji odmor. Ako ćete ostati u uredu dok su ostali na godišnjem, razmislite kako to možete najbolje iskoristiti. To može biti sve, od jednostavnog raščišćavanja starih dokumenata, do mijenjanja odsutnih kolega i detaljnijeg upoznavanja s njihovim poslom.

Ako je tijekom ljeta opseg posla u vašoj industriji smanjen, iskoristite slobodno vrijeme da se pripremite za jesen. Ako već ne idete na dulji odmor, pokušajte spojiti nekoliko slobodnih dana s vikendom i ipak uzeti stanku od posla. Vjerujte, koristit će vam.

Izvor: Monster

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.