Share
Tweet
Share
Send to friend

Zašto bi političari zabrljali na intervjuu za posao

Zbog diskreditiranja konkurencije, činjenice da nemaju plan za rješavanje problema, neslaganja s drugima i tvrdoglavosti, političari se ne bi dobro proveli na intervjuu za posao.

Zašto bi političari zabrljali na intervjuu za posao

Sve više građana gubi povjerenje u političare. Mnogi su se zasigurno uhvatili kako urlaju na televizor gledajući političara kako se izmotava i izbjegava odgovoriti na jasno postavljeno pitanje novinara. Možete li zamisliti kandidata za posao da na pitanja na intervjuu odgovara na isti način? Kakve su uopće šanse da takav kandidat dobije posao? Kada bi se političar našao na intervjuu za posao, sigurno bi zabrljao, a evo i zašto:

Diskreditiranje konkurencije

Nije li to jedna od onih stvari za koju svi savjeti kažu da ju NE smijemo učiniti na intervjuu? Ne kriviti druge, ogovarati bivšeg nadređenog ili kolege. Osoba s kojom razgovarate će se pitati koliko dugo će vam trebati da krenete ogovarati njega. Stoga, ostavite se negativnosti ako želite da vas uzmu u obzir za posao.

Bez plana za rješenje problema

Kada ih se pita zašto smatraju da su oni najbolji kandidat, političari nikada ne govore o tome kako planiraju rješavati probleme, uštedjeti novac i učiniti nešto dobro za zemlju. Umjesto toga, izbjegavaju odgovor na pitanje i napadaju konkurenciju.

Barem jednom, bilo bi lijepo čuti političara da kaže: "U svojih prvih 30 dana u uredu, planiram napraviti sljedeće… U sljedećih 30 dana napravit ću to… a u sljedećih 30, to. Pa, krenimo!" To je sjajan odgovor! Korištenje izraza kao što su "Moja konkurencija ne radi ovo ili ono" neće impresionirati osobu koja vas intervjuira. Sve što im to govori jest da nemate pojma.

Ne slažu se s drugima

Pogledajte bilo koje sučeljavanje i ovo će vam odmah postati jasno. Čudi kako su političari okrutni, čak i prema onima koji su na njihovoj strani. Zamislite koliko posla bi se moglo obaviti kada bi se prestali svađati i odlučili raditi kao tim, te se usredotočili na obavljanje posla. Stoga, ako zaista želite posao, ne igrajte se s timskim radom.

Odbijaju pregovarati

Razmislite. Biste li vi zaposlili nekoga tko nije u stanju priznati da je (barem ponekad) u krivu? To je problem s političarima. Postanu tvrdoglavi i odbijaju mišljenje, ideje i planove drugih uzeti u obzir. Sve što time postižu je povećanje srdžbe, uništavaju entuzijazam i produktivnost tima. Stoga, naučite kako pregovarati.

Ne surađuju dobro

Pogledajte Sabor. Jednom kada dobijete postao, bolje vam je da znate kako surađivati, cijeniti i prepoznati snage vašeg tima. Ako ne iskoristite talente drugih, posao će vam biti jako težak, a vaši ciljevi, ideje i projekti će neizmjerno patiti. Dajte ispitivaču do znanja kako i zašto vi suradnju smatrate važnom. I pokažite svoju sposobnost suradnje.

Poriču greške, neuspjehe i loše izbore

Kada su političari u pitanju, svi bismo valjda trebali vjerovati da su oni savršeni i nikada niti jednu stvar nisu krivo učinili. Ne samo da je ovo neiskreno, nego je i dosadno. K tome, poricanje se uvijek vraća kao bumerang. (T. B.)

Izvor: YouTern

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.