Share
Tweet
Share
Send to friend

Dobri odnosi s kolegama i veća plaća ne idu zajedno

Rezultati istraživanja nedvojbeno pokazuju da je fino ponašanje, u smislu slaganja s drugima, u izravnoj koliziji s većim prihodima na poslu. Što ste bezobrazniji prema drugima, zarada je veća.

Dobri odnosi s kolegama i veća plaća ne idu zajedno

Mislite da će vas pristojnost na poslu i dobri odnosi s kolegama daleko odvesti? Ako ste muškarac, ne možete više biti u krivu, otkrili su znanstvenici u stručnom članku objavljenom u Journal of Personality and Social Pyschology.

Rezultati istraživanja  koje prenosi Business.hr nedvojbeno pokazuju da su fino ponašanje, u smislu slaganje s drugima, u izravnoj koliziji s prihodima koje ostvaruju radnici i menadžeri u svojim tvrtkama. Drugim riječima, što ste bezobrazniji prema drugima, zarada je veća.

Zaključak je da u poslu ne uspijeva onaj tko je dobar i zna više, nego onaj tko se ističe i nametne.  To, međutim, ne vrijedi za žene. Studija je pokazala da ženama neslaganje s kolegama ne pomaže u karijeri. (M.D.)

Izvor: Business.hr

 

 

 

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.