Share
Tweet
Share
Send to friend

Svi žele raditi za Google

Prema istraživanju među 160 tisuća inženjera i ekonomista, većina bi najradije radila za Google koji je u toj anketi pobijedio već treću godinu za redom.

Svi žele raditi za Google

Većina ekonomista i inženjera najradije bi se zaposlila u Google-u, sudeći prema istraživanju Universuma, kompanije specijalizirane za brendiranje poslodavaca, koja je anketirala više od 160 tisuća ljudi koji traže posao.

Ispitanici su birali između 12 najvećih svjetskih kompanija, a dolazili su iz poslovnog ili inženjerskog okruženja. Kompanije iz snova za obje skupine bili još Microsoft te Proctor % Gamble, prenosi Poslovni dnevnik.

Biznismeni očito sanjaju i o revizorskim tvrtkama, pa su se od 2. do 5. mjesta na listi redom plasirali KPMG, PricewaterhouseCoopers, Ernst & Young i Deloite. Atraktivne su im i banke te su se u prvih deset ugurali J.P. Morgan i Goldman Sachs.

Google je u ovoj anketi pobijedio već treću godinu za redom.  Njihovu privlačnost pokazuje i veliki interes posloprimaca: u  tjedan dana zaprimili su čak 75 tisuća molbi za posao, što je za 15 posto više u odnosu na svibanj 2007. kada su primili najviše molbi u povijesti, objavili su u Bloombergu.

Zaposlenih u Google-u tada je bilo oko 25 tisuća ljudi, no jedno američko istraživanje pokazalo je kako najprivlačnija kompanija u SAD-u Facebook.

Izvor: Poslovni dnevnik

 

 

 

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.