Share
Tweet
Share
Send to friend

Kako poslodavcima maskirati dugo razdoblje nezaposlenosti?

Iako svi zaslužujemo pauzu, poslodavci bi najradije zaposlili nekoga s kontinuiranim radnim iskustvom od petnaeste godine. Ako silom prilika niste takav slučaj, maskirajte svoju nezaposlenost i izvucite van radna iskustva kojih niste ni svjesni.

Kako poslodavcima maskirati dugo razdoblje nezaposlenosti?

U radno iskustvo uključite samo godine

Mjeseci su detaljna informacija koja lako otkriva dulja razdoblja nezaposlenosti. Ako razdoblje nezaposlenosti nije bilo dulje od godinu dana, radno iskustvo popraćeno godinama izgleda preglednije i ne skreće pozornost na vašu višemjesečnu potragu za poslom.

Ako ste bili nezaposleni dulje od godinu dana, navedite profesionalne razloge

Putovanja, briga o obitelji, volontiranje, učenje, svaka aktivnost može biti relevantno iskustvo koje će presuditi idućem poslu. Navedite to u životopisu, a na pitanje o pauzi pripremite se prije intervjua bez negativnih razmišljanja ili žalbi o stanju na tržištu rada.

Ako to što ste radili, nije presudno za posao, budite iskreni, ali dostojanstveni

Recesija, višak radne snage na tržištu ili detaljna objašnjenja o bolesnom članu obitelji (ili vašoj bolesti) podižu crveni karton. Samostalno učenje, roditeljstvo, briga o kućanstvu, individualno putovanje, briga o obiteljskim nekretninama, sjetite se svega što ste radili.

Ako uključite volontiranje u svoje radno iskustvo, nemojte koristiti riječ “profesionalno”

 To podrazumijeva da je vaš rad bio plaćen. Volontiranje pokazuje vašu spremnost na rad i humani društveni angažman točno u području koje vas zanima stoga nema razloga da to tako ne istaknete. (M.D.)

Izvor: Susanireland

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.