Share
Tweet
Share
Send to friend

Na prosvjedima protiv Wall Streeta zarađuju pizerije

Višetjedni prosvjedi protiv Wall Streeta počeli su kao protest protiv prekomjernih zarada investitora i bankara koji stoluju u uredima nebodera smještenih u toj ulici, ali čini se da će na njima najviše zaraditi oni koji ih hrane.

Na prosvjedima protiv Wall Streeta zarađuju pizerije

Jedan od njih je vlasnik Liberatos Pizze Telly Liberatos. Njegova pizzerija, koja je od Zuccotti parka u kojem prosvjednici "kampiraju" udaljena samo nekoliko ulica, počela je prodavati Occupie - veliku pizzu čije je ime očito inspirirano prosvjedima koji se održavaju pod motom "Occupy Wall Street", odnosno "Zauzmimo Wall Street".

No, Liberatos pizzu, koju naplaćuje 15 dolara, ne prodaje samim prosvjednicima, već prima narudžbe od pristaša diljem svijeta i pizze isporučuje prosvjednicima, piše Bloomberg.

Liberatos kaže kako je od početka prosvjeda prodao na stotine Occupiea, ali i kako nema namjeru zauzeti stranu u sukobu nezadovoljnih građana i razmaženih bogataša s Wall Streeta, već da samo pokušava voditi svoj posao, za koji kaže da je imao sporo ljeto.

U svakom slučaju, situacija je pomalo bizarna- oni koji prosvjeduju protiv zarada jednih, donijet će ogromnu dobit nekom drugom. (M.D.)

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.