Share
Tweet
Share
Send to friend

Bogataš pomaže bogatima da zarade na kompleksu siromašnih

Iznajmljivanje automobila, no ne bilo kakvih, put je kojim je kalifornijski bogataš odlučio zaraditi još više. Siromašnima koji se žele osjećati kao milijunaši na jedan dan iznajmljuje skupocjene automobile.

Bogataš pomaže bogatima da zarade na kompleksu siromašnih

Murtaza Hussein poduzetnik je iz San Francisca koji je prije nekoliko godina pokrenuo svoj tehnološki biznis. Nakon što je posao postao profitabilan, odlučio je počastiti se novim vozilom BMW Z4, ali ubrzo je shvatio da tom dvosjedu manjka funkcionalnosti kakvu on traži kod vozila, prenosi Business.hr

Bio je stoga većinu vremena u garaži, ne služeći svojoj svrsi. Tako je Hussein došao na ideju - iznajmljivat će ga svojim "manje sretnim" prijateljima, koji nisu imali novca za automobil takva profila, ali su se željeli njime voziti barem jedan dan.

Hussein je odlučio svog limenog ljubimca iznajmljivati prijateljima koji žele voziti Z4 na dan ili više. To mu je dalo ideju da bi se i drugim ljudima možda svidjela ideja da sjednu za volan automobila iz snova koji sebi ne mogu priuštiti. Prije tri mjeseca pokrenuo je tvrtku HiGear koja se bavi razmjenom automobila, a koja povezuje vlasnike skupocjenih automobila s onima koji ih žele voziti, ali nemaju novca za njih.

"Većina tvrtki koje se bave iznajmljivanjem automobila fokusira se na ljude kojima treba automobil s kojim će ići u kupnju", objasnio je Hussein. "Naš poslovni model orijentiran je na ljude koji žele voziti auto poput Aston Martina za svoj rođendan ili nekom drugom posebnom prigodom", kazao je.

Izvor: Business.hr

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.